Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 centimetara

Voda na cesti: Najugroženijima se dijeli kruh i voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda na poplavljenoj cesti u Čičkoj Poljani doseže i do 40 centimetara.

Do središta Čičke Poljane jutros se ne može doći osobnim automobilima, ni od Kuča ni od Novog Čiča, jer voda na poplavljenoj cesti doseže i do 40 centimetara, priopćeno je iz velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Vatrogasci jutros, kao i sinoć, dodatno podižu zečje nasipe na ulazima u kuće i brane jednu po jednu. Za najugroženije stanovništvo počela je podjela kruha, mlijeka i vode, koje raznose članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u koordinaciji sa zapovjedništvom civilne zaštite.

FOTO Svugdje oko kuća - VODA!

Tijekom noći razina vode u Čičkoj Poljani se podigla i mjerenja na sifonu pokazuju 330 centimetara, što je za pet centimetara više nego za prošlogodišnje poplave.

Mještani, koji se nalaze u ugroženom području, i dalje se upozoravaju da podignu stvari u kući i budu u stanju pripravnosti. Za sve potrebe mogu se obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje kod Stare škole ili na telefon 112.

Očekuje se novi vodeni al koji će biti i viši, ali ne bi trebao nanijeti veće štete.

Nakon sastanka Stožera za obranu od poplava županica Marina Lovrić Merzel izvijestila je će se iz proračuna županije uplatiti 100.000 kuna kako bi oni koji rade na obrani od poplave imali mjesto na kojem bi se mogli ugrijati, odmoriti i nešto pojesti dok traje krizno stanje. Nakon što je područja obišao Zavod za javo zdravstvo, zatražila je da veteriraska inspekcija pregleda kakvo je stanje na terenu što se tiče životinja.

Sve je spremno za prihvat novog vodnog vala u sisačkoj Posavini

Sve je spremno za prihvat novog vodnog vala Save koji se očekuje u sisačkoj Posavini, istaknuo je danas Zoran Đuroković, rukovoditelj Centra za obranu od poplava Hrvatskih voda, na sjednici županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje u Sisku.

Iako se od vodostaja Kupe i Save na tom području ne očekuju veći problemi, Đuroković je naglasio kako ipak treba biti na oprezu. Veću opasnost, rekao je, još uvijek predstavlja porast zaobalnih voda iz Odranskog polja.

"Budući da su prirodne retencije Odranskog, Mokrog i Lonjskog polja pune, vodu kontrolirano ispuštamo preko istočnog nasipa, a učvrstili smo i oko sedam kilometara nasipa. Osigurano je oko 10.000 prostornih metara materijala te čak 500.000 vreća", rekao je Đuroković. (I.I./I.D. / Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene