Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik ogorčen

'Sanaderu će vjerovati da je bolestan samo ako legne na pod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje traje dvojba gdje je to Ivo Sanader trebao biti u petak - kod liječnika kako to on tvrdi ili na sudu, što ponavljaju svi ostali.

O tome smo razgovarali s odvjetnikom Ive Sanadera Čedom Prodanovićem.

Pročitajte i ovo Odvjetnik Čedo Prodanović i Josipa Krajinović U DNEVNIKU NOVE TV Čedo Prodanović otkrio kad bi Sanader mogao na slobodu, komentirao i odluku švicarskog suda: "Ova presuda nije dno dna" Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media!

Gospodine Prodanoviću, što se događalo u četvrtak navečer, odnosno u petak ujutro? Gdje je Ivo Sanader trebao ići - u bolnicu ili na sud?

U četvrtak je bio pregled zakazan za taj dan, iako je gospodin Sanader u nedjelju zatražio pregled zbog toga što se loše osjećao i da mu se zakaže posjeta liječniku. Iz određenih razloga to se nije dogodilo sljedećeg dana, nego tek u četvrtak i to u popodnevnim satima. Tada je na tom kardiološkom pregledu utvrđeno da ima određene smetnje i da treba ići na koronarografiju.

U tom trenutku se govorilo i o tome da je taj dan glavna rasprava. Gospodin Sanader je naravno rekao da on radije ide na pregled, jer se ne osjeća dobro. Liječnik je to prihvatio i dogovor je bio da on već sljedećeg dana dolazi u 10 sati u bolnicu na koronarografiju. Ujutro se u tom uvjerenju spremio, uzeo je pidžamu i toaletni pribor, nije doručkovao, znači tako se ne ide na sud. Međutim, u jednom trenutku je shvatio da ipak ide na sud.

Jeste li bili obaviješteni o tome?

Ne, mi nismo znali ishod pregleda i došli smo u uvjerenju da će biti rasprava. međutim, mislim da je bitno reći da je na koncu o tome je li on sposoban za raspravu ili ne, odlučio sudski vještak. Dakle, gospodin Sanader je došao na raspravu i da je vještak rekao da je on sposoban za raspravu, onda bi on bio na raspravi. Dakle sve ove neke daljnje priče o nekim spinovima i glumi su potpuno izmišljene.

Je li u pitanju Sanaderov igrokaz ili je netko u sustavu uistinu mislio da pritvorenika treba voziti u bolnicu pa su tijekom puta odveli Ivu Sanadera u sudnicu?

Da su udski vještaci mislili da on simulira, oni bi to rekli. Oni isto na sebe nisu htjeli preuzeti odgovornost, ako što ni gospodin Sanader ne zna što mu se u stvari događa. On je i danas bolestan. Koronarografija je otklonila jednu sumnju, a to je da su suženi krvni sudovi, ali nije se još utvrdilo što mu je, odnosno što uzrokuje te simptome koje ima. On i dalje ima visok tlak, on i dalje nema adekvatnu terapiju. On je imao 180 tlak s terapijom i njemu se sad traži terapija. Naravno da to nije smrtonosno, ali ja se bojim da će mu se u ovoj zemlji vjerovati jedino ako legne na pod.

Znači krenuo je u bolnicu pa putem u sudnicu, mislite li da je tijekom puta bilo intervencija?

Pa očito se nešto dogodilo, mi mislimo da se nešto sa strane dogodilo i da nije zakonski sustav sam po sebi to odredio, već da je došla intervencija iz politike.

Dobro, ali u rujnu su prepisali pretrage, zašto se čekalo do početka suđenja?

Zato jer nije imao takve simptome. On je imao kontinuirano loše zdravstveno stanje, ali se nije toliko loše osjećao. On se bitno lošije osjećao u posljednjih desetak dana, kada je to prijavio i zatražio pregled.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene