Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio tri nova lijeka

Holter pokazao da Sanader ima pojačanu aritmiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Davor Miličić nam je rekao da je stanje Ive Sanadera danas relativno dobro.

Dr. Miličić kaže kako se ne može reći da je Ivo Sanader zdrav, ali da je spreman za suđenje. Holterom su uočeni poremećaji srčanog ritma i zbog toga je u terapiju uključen novi antiaritmik i druga dva lijeka.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Slika nije dostupna Zbog jeftine struje Diokiju Ponovno potvrđena optužnica protiv Sanadera i Ježića: "Sanader na ovom sudu ne može dobiti nijednu odluku u svoju korist"

'Mi smo pratili njegov srčani ritam preko dana i noći i zamijetili smo neke promjene koje smo zamijetili i ranije i promijenili smo terapiju. Ukinuli smo dva postojeća lijeka i dodali tri nova te smo zaključili da je najbolje da Sanader ostane u bolnici do ponedjeljka da se vidi kakvi će biti učinci terapije i nadamo se da će biti spreman u ponedjeljak za puštanje iz klinike i da će moći najnormalnije nastaviti s procesom', rekao je dr. Davor Miličić.

Dr. Miličić nam je kazao da je Sanader na koronografiju trebao doći još 5.9. i to mu je napisao vidjevši nalaze holtera jer je to bio nalaz koji iziskuje da se koronografija napravi što prije.

'Zašto nije tada došao, pitajte pacijenta i nadležne liječnike. Prvi puta nakon toga je došao k meni u četvrtak popodne nakon zamolbe nadležnih liječnika. Oni su molili što skoriji pregled jer je osjećao bolove u prsištu i jer je imao napadaje aritmije. Ja sam napisao da dođe ponovno u petak jer je postojala temeljita sumnja da postoji koronarna simptomatologiji koju je trebalo isključiti da se ne dogodi srčani udar', ispričao je dr. Miličić.

Sanader nije htio odgodu pregleda jer je strahovao da se nešto ne dogodi

Dr. Miličić je ispričao da je pregled Sanadera obavio u četvrtak izvan planiranog rasporeda jer u planiranom rasporedu nije imao vremena za njega.

'Kada sam popričao s pacijentom zaključio sam da treba što prije napraviti dogovorenu koronografiju. Dogovorili smo se da ne bude istog dana, ali da je napravimo što prije.
Ja sam pacijenta naručio za petak jer je bio u strahu da mu se nešto ne dogodi. Kad smo se dogovorili za to, on je rekao da je sutra suđenje. Pitao sam ga želi li onda da se to odgodi, no on je rekao da ne jer se boji da mu se nešto ne dogodi', rekao je Miličić.

Liječnik koji se brine za Sanadera na Rebru nam je rekao da liječnik ne odlučuje kada će početi suđenje.

>> Tema: Suđenje Sanaderu

>> Peran: Nema dvojbe, Sanader je znao da ide na sud

'Proces će se sada odvijati u sigurnijim okolnostima jer smo isključili neposrednu zdravstvenu prijetnju koja je bila moguća', rekao je Miličić.

Suić: Sanader u petak nije dobio doručak

Odvjetnik Goran Suić je danas nakon posjeta Ivi Sanaderu rekao da njegov klijent ima iste simptome koje je imao dva posljednja tjedna. 'Nakon pretrage holterom mora obaviti još neke pretrage. U ponedjeljak će se nakon pretraga odlučiti što dalje', rekao je Suić.

Suić je danas morao objasniti zašto je Sanader mislio da ide u bolnicu, a ne na suđenje. 'U četvrtak su mu doktori na pregledu preporučili hospitalizaciju i odgodu suđenja. U zatvoru mu je rečeno da će biti odveden u bolnicu i da si spremi stvari. U petak ujutro nije dobio doručak i ponio si je stvari jer je bio spreman da ide u bolnicu. Nije uopće razmišljao da ide na sud', rekao je Suić.

Odvjetnik Suić kaže da Sanader razmišlja o zdravlju i najbitnije je da vidi što će biti s pretragom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene