Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboje pišu putem Facebooka

Miro Bulj prijavio Vesnu Pusić USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov Miro Bulj prijavio je Vesnu Pusić USKOK-u nakon što je Državna revizija detektirala nezakonitu isplatu od 300.000 kuna administrativnoj tajnici u Kabinetu ministra, u priodu dok je Pusić bila na čelu Ministarstva vanjskih poslova. Pusić se također oglasila na Facebooku.

Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a, prijavio je USKOK-u bivšu ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić jer je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za vrijeme 2013., 2014. i 2015. godine, dok je ministrica bila Vesna Pusić. Radi se o činjenici da je administrativnoj tajnici nezakonito isplaćeno gotovo 300.000 kuna bruto, u mjesečnim ratama, tijekom tri godine.

Status Mira Bulja na Facebooku:

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti" Provala migranata u dom Najnoviji slučaj Migranti provalili u planinarski dom blizu Sinja: "Zatekao sam ih gore 15-ak, uglavnom mlađe dobi"

"Na svom Facebook profilu prvi sam upozorio da ne smijemo tolerirati skandaloznu vezu Tomislava Karamarka i Joze Petrovića koja je ugrožavala hrvatske nacionalne interese u INI.

Sada želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom. Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojima ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću.

‪#‎BašZato‬ sam protiv gospođe Vesne Pusić podigao prijavu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

‪#‎NE_ĆE_TE‬".

A na Facebooku se oko izvještaja Državne revizije oglasila i prozvana Vesna Pusić. Komentirala je i izjavu HDZ-ovog Mire Kovača koji je danas "šlamperjem" ocijenio kupovinu zgrade u Bruxellesu 2013. u koju je trebalo biti smješteno stalno hrvatsko predstavništvo pri EU, a još zjapi prazna.

Status Vesne Pusić na Facebooku:

"S obzirom na brojne tekstove u medijima, dvije, tri oko tajnice i ostalim napadima na HNS.

Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja. A ono što su u mom kabinetu radile 3 tajnice, sada ih radi 6.

Zgrada u Briselu je kupljena za stalno predstavništvo pri EU. Po povoljnijoj cijeni od one za koju se ta ista zgrada prodavala nekoliko godina ranije, a kupljena je temeljem odluke Vlade. Preseljenje ide sporo, uglavnom zbog kompliciranih administrativnih zahtjeva briselskih vlasti. Zgrada je neophodna za posao stalne članice EU.

Očito je da se konkurencija baš jako boji HNS-ovih ljudi, jer ne prezaju pred lažima i pritiscima na medije i državne institucije, kako bi nešto izmislili, kada već nema stvarnih zamjerki. Oni koji su nanijeli sramotu zemlji svojom vlašću, sada lažima pokušavaju naštetiti onima koji zemlju mogu izvući iz situacije neodgovornosti i neznanja", napisala je Pusić na Facebooku.

 

 Podsjetimo, jučer se o svemu oglasio Igor Kolman u ime HNS-a, koji odbacuje sve optužbe vezane za poslovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova u mandatu Vesne Pusić.

'Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade“, rekao je u izjavi medijima HNS-ov Igor Kolman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene