Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekorderi

Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti"

Aktualno Galerija Saborski zastupnici - 1 Saborski zastupnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Saborski zastupnici - 2 Saborski zastupnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Saborski zastupnici - 3 Saborski zastupnici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Saborski zastupnici - 4 Saborski zastupnici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordan Jandroković Galerija 1/5 >>
Iako su već jednom nogom na zimskim praznicima, zastupnici moraju doći još u srijedu u Sabor kako bi izglasali novog ministra gospodarstva. Ali već se vidi rezultat njihovog rada. Otkrivamo tko je najaktivniji, tko gotovo da ne postoji, a tko je zastupnik s najviše kazni.

Zastupnici su već nazdravili kraju godine koja je za Anku Mrak Taritaš u Saboru je bila vrlo aktivna – apsolutna je rekorderka. Javila se za riječ 2279 puta. Slijede ju Dalija Orešković, Miro Bulj, Željko Pavić i Marija Selak Raspudić.

Iako je najaktivnija ne raspravlja, kaže, o onom što ne zna. Nije zastupnica opće prakse.

"Neki zastupnici misle da su lusteri. Ja to nisam i neću biti. Kad doživim da u Sabor idem bez volje i da to nema smisla ja u tome neću sudjelovati", jasna je Mrak Taritaš.

Ima i onih koji gotovo ne postoje. HDZ-ov Dražen Barišić javio se tek jednom, nezavisni Vinko Grgić tri puta, a Goran Dodig četiri.

Rekorderi s opomenama

Frcale su i kazne i opomene. Rekorder je Miro Bulj. Kažnjen je 415 puta.

"Kad se javim ne govorim kako je njima volja oni tri opomene... Jandroković, vitez od Jeruzalema Reiner, i slični te potjeraju kući. Kad se pojavim u saboru gledaju te ka da se pojavio đava", kaže Miro Bulj.

Više pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene