Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije sjednice Vlade

Marić odgovorio na pitanje hoće li se odazvati istražiteljima: "Ja sam tu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić odgovarao je na pitanja novinara prije sjednice Vlade te poručio da će se odazvati istražiteljima u vezi s Agrokorom, ako bude pozvan.

"Od prvog dana ja sam svjestan svoje odgovornosti i svoje uloge kao ministra financija. Prošli smo dobrim dijelom cijelu tu tematiku prije šest mjeseci prilikom i one rasprave u Hrvatskom saboru o povjerenju meni kao ministru financija. Mislim da sam tada, argumentima, kako su mi neki ljudi potvrdili, časno i dostojanstveno branio ne samo sebe nego i funkciju i poziciju ministra financija, jer sam argumente iznosio na sve te optužbe koje su bile neutemeljene. U konačnici to se i pokazalo", istaknuo je ministar Zdravko Marić.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) ŽIVO U KONCERNU Ponovno zakuhalo u Agrokoru: Bune se manjinski dioničari, Todorić na YouTubeu, "otkriven" novi gazda koncerna... Slika nije dostupna TURBULENCIJE NE PRESTAJU Grmoja: "Znamo tko je novi gazda u Agrokoru, zamijenio je Ivicu Todorića"

"S druge strane, smatram da mene, kao i svakog drugog ministra treba ocjenjivati prema rezultatima i poduzetim mjerama", dodao je ministar prije sjednice Vlade.

"Radio sam, naravno, u Agrokoru. To sam puno puta bio rekao i objasnio koja je bila moja uloga i što sam konkretno radio, ali sam isto tako objasnio što sam, što mislim da je puno relevantnije, radio otkako sam ministar financija", ističe Marić.

Na pitanje o uhićenjima bivših kolega iz Agrokora, Marić odgovara kako on "ne bi previše ulazio u komentare toga".

"Poznajem (te) ljude, naravno, jako dobro. Radili smo skupa, poznajem njihove obitelji. Nadam se da će imati i mentalne i fizičke snage sve skupa to prebroditi. Sve skupa taj proces ne bih uopće htio komentirati", rekao je ministar.

Komentirao je i pitanje o tome da je opet uteg Vladi. "Samo razmišljanje o tome da sam uteg Vladi ili bilo čega drugog u funkcioniranju same države nije ugodno", rekao je Marić i ponovio da mu se na teret stavljaju stvari "koje jednostavno ne stoje" te da se čitavo vrijeme samo gleda njegova prošlost, koja nije niti dvojbena, kako kaže ministar Marić.

Na pitanje novinara o tome je li mu išta bilo sumnjivo u vezi s poslovanjem Agrokora, s obzirom na to da se posljednjih dana u medijim piše kako su svi sve znali, Marić kaže da je njegova uloga u Agrokoru bila odnos s investitorima i rejting-agencijama te da nije bio nadležan za bilo kakve poslove sastavljanja financijskih izvješća.

Na pitanje očekuje li poziv istražitelja, Marić poručuje: "Ja sam tu, i kao ministar i kao građanin RH, uvijek spreman odgovoriti na bilo kakve upite. Naravno, nemam pravo niti namjeru od bilo koga se skrivati."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene