Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVO U KONCERNU

Ponovno zakuhalo u Agrokoru: Bune se manjinski dioničari, Todorić na YouTubeu, "otkriven" novi gazda koncerna...

Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Jučer je objavljeno kako tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, krajem travnja 2017. godine ugovor o savjetovanju i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna.

Udruga manjinskih dioničara Agrokora sazvala je konferenciju za novinare, koja bi trebala početi u 13 sati i na kojoj će, kako kažu, govoriti o "otkrivanju novih dokumenata koji govore o neispravnom radu izvanrednog povjerenika, odnosno jamstava koja su ovisna društva izdavala u korist Agrokora".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko prikrivanja kriminala u Agrokoru Šeks: "Grmojine optužbe protiv mene su idiotizam prve vrste" Slika nije dostupna Druga zaredom u dva dana Todorić se oglasio nakon što je istraga protiv njega postala pravomoćna: "Što se skriva u Hong Kongu?"

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, krajem travnja 2017. godine ugovor o savjetovanju i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna.

Na sumnje u javnosti kako je riječ o sukobu interesa oglasila se i izvanredna Uprava Agrokora: "Na projektu restukturiranja Agrokora angažirano je ukupno vise od 140 stručnjaka. Troškovi svih savjetnika do sada po segmentu poslova koji obavljaju objavljuju se unutar mjesečnog izvještaja izvanredne uprave. Domaće savjetnike na ovom projektu je angažirala tvrtka Alix Partners, oni su podizvođači AlixPartnersa i uključeni su u trošak AlixPartnersa te nemaju direktan ugovorni odnos s Agrokorom.

Ukupna naknada profesionalnim savjetnicima do okončanja postupka izvanredne uprave ovisno o duljini trajanja postupka i uspješnom sklapanju nagodbe procjenjuje se na iznos od oko 58 do 69 milijuna eura, što je manje od 1 posto ukupnog duga kompanije."

Danas je ovaj novi moment u aferi Agrokor komentirao i istaknuti mostovac Nikola Grmoja.

"Mislim da se tu radi o klasičnom sukobu interesa. Ante Ramljak nadzire sve poslove. Znamo tko je novi gazda u Agrokoru, čovjek koji je zamijenio Ivicu Todorića i obitelj Todorić, a to je Ante Ramljak, uz blagoslov Vlade i ministrice Martine Dalić", kazao je Grmoja za N1.

Sam Ivica Todorić noćas je pak objavio kako je pokrenuo vlastiti kanal na YouTubeu, koji će s emitiranjem početi danas u 14:30 sati. "Znam da vas ne mogu iznenaditi, ali uskoro smo zajedno", poručio je Todorić u kratkom videu objavljenom u sklopu najave kanala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene