Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažu da je brzopleta

Liječnici rekli 'NE' Milinovićevoj reformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više protivnika reforme ministarstva zdravstva. Ministar Darko Milinović optužuje ih da gledaju samo svoj interes.

Oni uzvraćaju, reforma je brzopleta i čini veliku štetu pacijentima. Već za mjesec dana najavljeno spajanje velikih i poznatih bolnica mora u realizaciju, iako nijedna bolnica ne zna kako će to u praksi izgledati. Bolnice koje su zauzele stav i rekle ne Milinovićevom spajanju, ali bez podrške krovne udruge. 'Ja ne bi išao razgovarati o političkim stvarima, o mišljenjima pojedinih ravnatelja koji imaju tu svoj interes, svakako, udruge pacijenata, ali ja mislim da ipak treba razgovarati, da ministar Milinović tu ima veliku odgovornost da obrazloži svima da je to dobro,' rekao je Hrvoje Minigo iz Hrvatske liječničke komore.

Pročitajte i ovo Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi" Zdravstvo, ilustracija - 2 Subvencije za ostanak Pogledajte kako ova županija planira doskočiti kroničnom nedostatku liječnika: "Ona je to vidjela i u roku od mjesec dana došla je kod nas"

Dok se ističe interes protivnika reforme, pitanje je koliko i njezini zagovornici misle o istom. Oni bliži ministru zasigurno će biti i bliži ravnateljskim foteljama. Prekipjelo je zato i udrugama. 'Odbijam svaku činjenicu ili takvu izjavu da se radi o interesu. Ako protestiramo, protestiramo zbog načina na koji se ta odluka provodi, na koji je donesena,' rekla je Mensura Dražić iz Koalicije udruga u zdravstvu. A donesena je bez javne rasprave, tek s izlaganjem već gotove stvari. I to za odabran krug ljudi. 'Bili ste svjesni i kada je ministar prvi puta iznosio svoje reformske mjere da je isto tako izazvalo jer svaki problem koji dolazi jasno je da ljude može učiniti tjeskobnim,' rekao je državni tajnik Ministarstva zdravstva, Ante Golem.

Aludira time državni tajnik na liječnike primarne zdravstvene zaštite. Njihov prosvjed uspješno je ugušen. No, problemi i neslaganja su ostali. Petstotinjak liječnika trenutačno se s HZZO-om bori oko kompjutorskog programa. Onaj za koji tvrde da je lakši, zabranjen im je. 'Pobune se guše, uvodi se nekakva željezna čizma, ko da smo se vratili u doba prije pedeset godina kad se nije smjelo niti reći,' rekla je liječnica obiteljske medicine, Vjekoslava Amerl Šakić. Pacijentima ne preostaje ništa drugo nego nadati se da će bijele kute što manje trebati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene