Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje na snazi obustava prodaje dionica

Milanović: Ako Vlada nije u stanju ništa napraviti, možda mogu fondovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na temu ponude MOL-a za dokup dionica Ine na kojoj je MOL optužio za nepartnerski odnos.

'Hrvatska Vlada i Ina su partneri i bilo bi logično očekivati da se partneri razgovaraju i dogovaraju. U protivnom, ne radi se o partnerskom odnosu već o klasičnom suparnilčkom donosu. Neću reći neprijateljskom, neću reći predatorskom, ali ovakav odnos sigurno nije partnerski', izjavio je Milanović koji je optužio Vladu za odnos prema Ini. 'Od kada je HDZ došao na vlast mi o Ini gledamo politiku netransparetnosti, politiku nejasnoće, politiku sustavne erozije u našoj jedinoj naftnoj kompaniji', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

>> Kakvu igru igra MOL s ponudom dionica?

>> Mol malim dioničarima ponudio 2800 kuna za dionicu Ine!

>> HANFA zaustavila prodaju dionica Ine

Milanović je Vladu optužio i da nije poduzela ništa od kada je MOL dao ponudu za otkup dionica. 'Od tada mi gledamo kako Vlada spava, kako ne radi ništa. Gledamo kako ministri u Vladi davaju kontradiktorne izjave pa tako jedan ministar kaže da je to zakonsko pravo i ministarsko pravo Mola kao da nije ministar u hrvatskoj vladi nego član udruge poslodavaca i to mađarske udruge poslodavaca. Drugi ministar kaže da je to udarac ispod pojasa, premijerka ne kaže ništa, a u međuvremenu stvari stoje', komentirao je predsjednik SDP-a.

Milanović je rekao i kako je delikatno da je MOL-ova ponuda došla tek nešto prije mađarskog preuzimanja predsjedanja EU. 'Hrvatska bi za vrijeme mađarskog predsjedanja i uz mađarsku pomoć trebala završiti pregovore za priustupanje EU. Nadam se kako MOL-ova ponuda nije povezana s time, odnosno da ove dvije stvari nisu uvjetovane jedna drugom', rekao je Milanović dodavši kako je odnos s mađarskom Vladom do sada bio iznimno korektan.

'Ako Vlada ništa nije u stanju učiniti, možda to mogu mirovinski fondovi'

Čelnik oporbe je naglasio kako je jako važno da Hrvatska u odnosima s Molom zadrži određeni odnos i određeni utjecaj. 'Ovom najavom Mola to dolazi u pitanje', rekao je Milanović koji je Vladi ponudio i rješenje problema.

'Ako Vlada nije u stanju ništa napraviti, možda su to u stanju učiniti mirovinski fondovi za koje znamo da već danima šalju signale hrvatskoj Vladi na koje ova ne reagira. Možda su mirovinski fondovi u stanju prikupiti sredstva i ponuditi malim dioničarima odgovarajući iznos, ali za to sve potrebna je aktivna politika vlade, potreban je jasan cilj, potreban je smjer, potrebna je odlučnost. Mi ništa od toga nismo od Vlade nismo čuli', zaključio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene