446032
446032
446032
446032
446032

'Sučeljavanje s Plenkovićem i Milanovićem je gubitak vremena'

  • , 09.08.2016., 14:27
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika u Vukovaru su potpisali koalicijski sporazum.

 
 
 
 
\'Koalicija za premijera\' - sporazum potpisan u Vukovaru (Video: Vijesti u 14)
\'Koalicija za premijera\' - sporazum potpisan u Vukovaru (Video: Vijesti u 14)

Ispred nekadašnje zgrade Željezničkog kolodvora u Vukovaru, koja je i danas neobnovljena, u utorak su koalicijski sporazum pred predstojeće parlamentarne izbore potpisali predsjednici političkih stranaka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka - Reformisti, Novi val - Stranka razvoja, HSS-a Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno.

Sporazum su potpisali Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika. Slogan koalicije je „Koalicija za premijera“.

„Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. Uvjeren sam da će Hrvatska poslije 11. rujna krenuti pravim putem. Neka građani 11. rujna glasaju za sebe i bolji život, ako žele da žive kao Zagrepčani. Ako su za eksperimente kao i do sada, onda neka glasaju za one koji su ih 'dopeljali' do prosjačkog štapa“, rekao je nakon potpisivanja Bandić.

Rekao je da je ta koalicija spremna surađivati sa svima koji žele dobro Hrvatskoj. Nakon pet saborskih i gradonačelničkih mandata njegova je želja, rekao je, omogućiti hrvatskim građanima bolji život, te poručio kako će prva sjednica Vlade biti u Vukovaru, druga u Kninu, gdje će u srijedu predstaviti program, a treća na Brijunima od kojih žele napraviti Monte Carlo.

Odgovarajući na novinarski upit smatra li da bi trebao sudjelovati u televizijskom sučeljavanju s Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem, koje je najavljeno u petak, Bandić je rekao da ga nitko nije zvao. „Sučeljavati se s ovom dvojicom je gubitak vremena. Između sučeljavanja s dva pripravnika i nuđenja rješenja građanima, biram ovo drugo“, rekao je Bandić.

Predsjednik Narodne stranke reformisti Radimir Čačić poručio je kako će ova koalicija odlučiti o premijeru. „Mi smo ljudi s rezultatom. Osnovna razlika između nas i drugih koalicija su naše znanje, sposobnost i kompetencije“, rekao je Čačić.

Predsjednik Novog vala Ljubo Jurčić kazao je kako Hrvatska ima resurse s kojima se može postići duplo veća proizvodnja i standard. Mnogi žele upravljati Hrvatskaom, ali nemaju iskustva, rekao je. „Za vođenje države treba imati znanje, iskustvo i energiju. Najbolji kapital koju jedna zemlja može imati je sposobna Vlada, a naša koalicija može formirati sposobnu Vladu“, rekao je Jurčić.

Govorili su i Jurica Šoić i Milivoj Špika, koji je rekao kako su umirovljenici potrebni drugima samo pred izbore te da će nakon ovih izbora hrvatski umirovljenici imati osobu koja će biti na čelu Ministarstva rada i mirovinskog sustava i zalagati se za njihove interese. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se