Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mediji o Zagorcu: Njegova je povijest kao priča špijunskog trilera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vladimir Zagorec, koji je uhićen u Beču, Hrvatskoj će biti izručen vrlo brzo, potvrdio je glasnogovornik austrijskoga Ministarstva pravosuđa Thomas Geiblinger.

'Nakon dogovora austrijskih i hrvatskih pravosudnih tijela o načinu izručenja, ono će se provesti vrlo brzo, već sljedeći tjedan', izjavio je glasnogovornik Geiblinger.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Nakon što su tri austrijske sudske instancije odlučile da se Zagorca može izručiti Hrvatskoj, to je proteklih dana potvrdila i austrijska ministrica pravosuđa Maria Berger, i on će biti izručen Hrvatskoj, dodao je Geiblinger.

Austrijski dnevni listovi opširno pišu o Zagorcu, koji gotovo osam godina živi u Austriji, a Hrvatska traži njegovo izručenje zbog zloporabe položaja i ovlasti te pronevjere pet milijuna američkih dolara. Svi navode kako je razlog za uhićenje mogućnost Zagorčeva bijega.

>> Zagorec uhićen pred sinom, očekuje se izručenje

'U Hrvatskoj je slučaj Zagorec odavno postao politička stvar. Nitko se ne usuđuje niti procjenjivati što se krije iza svega', piše list 'Kurier' i dodaje da je Zagorec uhićen drugi put u roku od 18 mjeseci u Beču. Prvi put pušten je uz jamčevinu od milijun eura.

'Njegova povijest je kao priča špijunskog trilera - riječ je o otmici, političkoj uroti, ruskim protuzračnim raketama, dijamantima koji su nestali', dodaje 'Kurier'.

'Kronen Zeitung' opisuje kako je Zagorec uhićen i prenosi riječi njegove prijateljice Regine Sustersic, koja je izjavila da je zaprepaštena što je Zagorec uhićen pred očima 4-godišnjega sina.

'Milijunaš koji vjeruje da je žrtva političke intrige izgubio je borbu s bečkim pravosuđem', piše list 'Oesterreich'.

Neki promatrači vjeruju, prema pisanju tog lista, da izručenje Vladimira Zagorca Hrvatskoj znači demonstraciju povjerenja u hrvatsko sudstvo. Austrija se 'zauzima i lobira za hrvatski pristup u Europsku uniju, a njezino pravosuđe Bruxelles je kritizirao i u travnju', zaključuje 'Oesterreich'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene