Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svaka ti čast'

Kako je 20-godišnji Martin osvojio Matu Rimca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić koji silno želi volontirati u tvrtki Rimac Automobili snimio je video kojim je osvojio Matu Rimca.

Martin Nađ (20) prijavio se za posao u tvrtki Rimac Automobili. Uz CV koji je predao, Martin je odlučio i snimiti video kako bi detaljnije pojasnio svoju ljubav prema automobilima.

Pročitajte i ovo Sastanak u Vladi s čelnicima tvrtke Rimac Automobili (Foto: Twitter/Vlada) autoindustrija u Hrvatskoj Plenković primio Matu Rimca, u petak mu stiže u uzvratni posjet: "Pokazat ćemo što je važno, na njemu je da odluči" Mate Rimac rasprodao C_Two (Foto: Rimac Automobili) Rimac C_Two Zavirite u unutrašnjost fascinantne "Rimčeve zvijeri"

Još od osnovnoškolskih dana, objasnio je, uči o automobilima. Prisjetio se svojih početaka i izrade maketa, a kada je za maketu rakete na jednom natjecanju osvojio drugo mjesto na natjecanju u Novom Sadu sve je, kaže, postalo ozbiljnije.

Priliku da studira Martin nije imao, ali cijelo vrijeme je učio - i učeći o automobilima naučio je i engleski jezik. Kucao je na mnoga vrata, ali nitko nije htio pružiti priliku 'neobrazovanom momku'.

U lipnju prošle godine odvažio se kontaktirati Matu Rimca koji je na Martinovo veliko iznenađenje pročitao njegov e-mail i odgovorio mu.

'Pošto je on sam veliki entuzijast, u meni je prepoznao isto', rekao je Martin. Rimac se zalagao da dođe u Svetu Nedelju i da odradi praksu, ali zbog pravnih zavrzlama koje ne dozvoljavaju da učenici iz Srbije dođu raditi u Hrvatsku ta ideja je propala.

Martin je nakon toga otišao u Njemačku, ali prije mjesec dana dobio je hrvatsko državljanstvo i odlučio ponovno kontaktirati Matu Rimca.

'Ja sam svjestan da kod vas ne konkuriram za nijednu određenu poziciju, da nisam kvalificiran, ali mogu reći da brzo učim', poručio je Martin. O svemu onome što ne poznaje dobro, a svjestan je da to postoji, uči. Osim toga spreman je postavljati pitanja.

'Ne mogu reći da sam potkovan, ali znam dosta', poručio je Martin. Tvrtka u kojoj radi pustila bi ga, kaže, da 1. svibnja ode na praksu u tvrtku Rimac automobili.

'Ja bih došao o svom trošku raditi kod vas. Što kažu, čak bih platio da radim kod vas, da učim. Samo tražim priliku da učim kod vas', rekao je Martin i dodao da čak ako mu i ne daju priliku da će on sigurno biti u automobilskoj industriji.

'Ja se nadam da će ova poruka stići do gospodina Rimca i da ćemo uskoro dogovoriti suradnju', zaključio je mladić.

'Svaka ti čast Martine'

Više od 13 minuta traje Martinov video na koji se Mate Rimac osvnuo na svom Facebook profilu.

'U osnovnoj i srednjoj školi sam svaku kunu trošio na auto/moto časopise - čitao ih od korice do korice. Koristio sam svaku priliku da sa raznim klubovima i internet forumima obilazim muzeje, sajmove i tvornice. Tad sam maštao da radim u industriji i radio bih bilo što - besplatno, samo da mogu raditi na automobilima ili motociklima. Meni se san ostvario a nadam se da će se kroz nas ostvariti i drugima. Svaka ti čast Martine - napraviti ću sve što mogu da dobiješ priliku koju zaslužuješ! Nadam se da ćeš svoje snove ostvariti u Svetoj Nedelji i da će ti biti bolje nego u Njemačkoj! (i oprosti što sam tek sad stigao pogledati video nakon 3 tjedna - bila mi je ludnica)', napisao je Rimac.

 

U osnovnoj i srednjoj školi sam svaku kunu trošio na auto/moto časopise - čitao ih od korice do korice. Koristio sam...

Posted by Mate Rimac on Saturday, 12 March 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene