Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće u utrku

Tko je vjeroučitelj i gorljivi navijač kojeg Most šalje u bitku protiv Bandića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba bit će saborski zastupnik Marko Sladoljev, a ovu odluku još mora formalno potvrditi Glavni odbor stranke.

U utrku za gradonačelničku fotelju metropole Most će ići s Markom Sladoljevom (43), saborskim zastupnikom u dva mandata, inače diplomiranim vjeroučiteljem iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Sladoljev je predavao vjeronauk u Osnovnoj školi Ante Kovačića, a u njegovoj biografiji između ostalog stoji da je za vrijeme rada u školi sudjelovao u dosta humanitarnih akcija, od čega je najveća izgradnja školske kuhinje u Africi. U ovaj saziv Sabora ušao je kao zamjena ministra Slavena Dobrovića. Na mostovoj listi za 7. izbornu jedinicu bio je drugi, a bio je i drugi po dobivenom broju preferencijalnih glasova - 1.346.

U fokusu njegova političkog djelovanja do sada se istaknuo sport, točnije nogomet. Jedan je od potpisnika zahtjeva Mosta da cijeli vrh HNS-a podnese ostavku zbog skandala s jedanaestercem na utakmici Dinamo-Cibalia, a više je puta istupao protiv krovne nogometne udruge kao i Zdravka Mamića te se zalagao za provedbu Zakona o sportu. Gorljivi je navijač Dinama i simpatizer BBB-a, a jednom prilikom je izjavio: "Dinamo je moja prva i jedina ljubav."

Voditelj kampanje trebao bi mu biti Thomas Bauer, nekada također istaknuti BBB-ovac, a danas jedan od suvlasnika PR agencije Grizli komunikacije s kojom Most surađuje.

"Vrijeme je da se Bandiću stane na kraj"

O gradskim temama kao i aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću Sladoljev do sada nije previše zborio, no uključio se u raspravu oko uvođenja školskih uniformi u škole. Tako je na svojem Facebook profilu nedavno objavio:

"Gradonačelnikovanje gospodina Bandića je vođenje bez ikakve vizije i s jednim ciljem, osvajanjem sljedećih izbora. Da postoji nekakva strategija za bilo što, pa i uvođenje školskih odora, prvo bi se riješili prioriteti. Zadatak školovanja je da djecu obrazuje i odgaja, da od njih napravi bolje ljude koji su konkurentniji na tržištu rada. Očito gospodin Bandić ima neke druge prioritete. I u vrtićima i u školama situacija je izuzetno loša, a on se opet bavi nekakvim populističkim projektima i skretanjima s bitnoga. Vrijeme je da se tome stane na kraj", napisao je Sladoljev.


 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene