Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija mu oduzela računalo

Marko Rakar pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istaknuti bloger i nesuđeni savjetnik predsjednika Josipovića Marko Rakar je uhićen, potvrdio je za Dnevnik.hr njegov odvjetnik, a potom i policija. Kako je za Novu TV i najavio ministar Karamarko, Rakar je nešto prije ponoći pušten na slobodu.

'U tijeku su istražne radnje nakon kojih će on najvjerojatnije večeras biti pušten', rekao je sinoć za Novu TV ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, naglasivši da policiji nije bitna njegova veza s predsjednikom Josipovićem. Prije nego je pušten iz pritvora, policija je izvršila pretres Rakarovog stana te mu je zaplijenjeno računalo.

Pročitajte i ovo Amfora - 2 Vrlo rijetke Baš u pravo vrijeme! Tražili su drogu, a pronašli antičke amfore: Jedna je posebno zanimljiva Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar

Marko Rakar istaknuti bloger, koji je zbog afere s neplaćanjem poreza skinut s liste savjetnika predsjednika Josipovića, jutros je, kako nam je rekao, sam otišao na razgovor na policiju.

'Budući da su me u nekim komentarima na portalima povezivali s objavom registra branitelja, s kojom ja nemam veze, postalo me strah, pa sam odlučio sam doći na policiju. Još sam uvijek tu, nema nikakvih problema i sve je ok', izjavio je tada za Dnevnik.hr Rakar.

No, jučer poslijepodne smo dobili informaciju da je Marko Rakar uhićen.

Maro Mihočević, odvjetnik Marka Rakara potvrdio nam je da je njegov klijent uhićen, ali kaže kako ne može govoriti o razlozima njegova uhićenja, kao ni o tome ima li to veze s Registrom branitelja. 'Ali možete sami pretpostaviti', rekao je Mihočević.

Potvrdu informacije dobili smo i u MUP-u. 'On je uhićen zbog provođenja nekih istražnih radnji vezanih uz objavu Registra branitelja', rekao nam je Dubravko Novak, šef kabineta ministra unutrašnjih poslova.

>> 'Uzbuna' na Markovu trgu: 'Podzemlje radi, ali i pravna država'

>> Na internetu objavljen registar hrvatskih branitelja

>> Mladi Jastreb: Čestitam onima koji su objavili Registar

>> Josipović: Riječ je o nasrtaju na pravnu državu

Neslužbeno saznajemo da je Marko Rakar jedini za sada uhićen nakon objave registra branitelja, a kako doznajemo tereti ga se da je objavio službenu tajnu. Istodobno su podignute kaznene prijave protiv nepoznatih osoba iz ministarstva branitelja, obrane, unutarnjih poslova koje su neovlašteno dale podatke.

Prema grubim procjenama do tih je podataka moglo doći 100-tinjak osoba, a policija je već počla obavljati razgovore sa svima kojima su podaci bili dostupni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene