Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već se provozao

Luka Bebić o ideji spajanja Pelješca i Korčule i bivšem premijeru koji je dva puta otvarao radove: "Sanader je oduševljen Pelješkim mostom"

Aktualno Galerija +0 Luka Bebić Galerija 1/1 >>
Luka Bebić govori za Dnevnik Nove TV o ideji i važnosti gradnje Pelješkog mosta.

Sve je spremno za veliku svečanost otvaranja Pelješkog mosta u utorak. U mjestu Komarna, koji se nalazi uz sam most, dalekozorom je svakodnevno pratio gradnju i bivši predsjednik Sabora u Sanaderovoj Vladi, Luka Bebić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DAN UOČI otvaranja Dronom iznad Pelješkog mosta: Pogledajte spektakularnu snimku

Pročitajte i ovo Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora Svi jedva čekaju Pelješki most Radovi na Pelješkom mostu u punom jeku, sve budno nadzire i bivši šef Sabora: "Uživam u tome, gledam sve operacije odavde"

S jednim od idejnih začetnika gradnje Pelješkog mosta, razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. Luka Bebić se od početka srcem i dušom zalagao za Pelješki most, a sada ga je konačno i dočekao.

"Ovo je veličanstveno", nije skrivao oduševljenje Bebić. "Ovo je nešto o čemu smo sanjali i evo ostvarilo se 304 godine od kada je postavljena granica u Neumu i kada smo morali prelaziti preko", kazao je bivši predsjednik Sabora. 

"Emocije su već prošle jer ovo je sada već činjenica", objašnjava. "Emocija je bilo u početku, ali sada se one sliježu i sada možemo sve promatrati racionalno", rekao je, ali nije isključio mogućnost da će sutra pasti i koja suza.

"Kad pomislim odakle smo počeli, kako smo objašnjavali, kako smo se nadali i da smo to sada ostvarili i da sam doživio da se to ostvari, to izaziva emocije i nisam siguran kako ću sutra reagirati".

Luka Bebić i danas je dobar prijatelj s Ivom Sanderom. Kaže, Sanader je oduševljen i zadovoljan završetkom Pelješkog mosta, "On je započeo 2005. godine s jedne, 2007. s druge strane, a radove je zatvorila sljedeća vlada, a tek kasnije smo uspjeli zaključiti ugovore i započeti gradnju" prisjeća se bivši predsjednik Sabora.

Luka Babić lani je već jednom probno prešao most, nakon što je prvi puta most spojen, a često ispod njega prolazi i svojim brodom.

Pročitajte i ovo Krešimir Dolenčić i Mislav Bago spektakl otvaranja Rimčeva Nevera zvijezda generalne probe: Doznajemo detalje ceremonije otvaranja Pelješkog mosta

Na krajnjem jugu u Dubrovniku reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo istražio je kakvo je raspoloženje među Dubrovčanima dan uoči otvaranja mosta.

Dubrovčani, koji su ovih dana zaokupljeni turističkom sezonom, oduševljeni su gradnjom mosta. Na svečanost su pozvani i dubrovački branitelji, pripadnici Udruge Odreda naoružanih brodova, koji su se prisjetili ratnih vremena i dana kada su spojili Hrvatsku i prije nego što ju je spojio most.  

Više pogledajte u videoprilogu, a u utorak od jutra do navečer pratite s našim novinarima uživo ceremoniju otvaranja Pelješkog mosta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene