Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kriminalist savjetuje

Kako je krenulo, trebat će vam: Što učiniti ako se nađete usred pucnjave

Kriminalist Željko Cvrtila i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr)
Kriminalist Željko Cvrtila i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Željko Cvrtila, kriminalist (Foto: Dnevnik.hr) Željko Cvrtila, kriminalist (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kriminalist Željko Cvrtila i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Kriminalist Željko Cvrtila komentirao je za Dnevnik Nove TV posljednju pucnjavu u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara.

Nakon oružanog obračuna u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara koji se dogodio u petak navečer, postavlja se pitanje je li Zagreb siguran grad. 

Pročitajte i ovo Zagreb opet smrdi - 4 Gledaju kako isparava Smrad je toliko jak da djeca u školi i vrtiću ne izlaze van: "Curi vam nos, suze oči, jednostavno vas tjera na povraćanje" Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija"

Gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u subotu da jest, a slično misli kriminalist Željko Cvrtila

"Zagreb je još uvijek siguran grad uspoređujemo li ga s nekim većim gradovima u Europi, no ovakvi događaji zasigurno izazivaju i osjećaj nesigurnosti, ali i narušavaju objektivno stanje sigurnosti građana, posebice slučajnih prolaznika koji su mogli nastradati uslijed ovakvih događaja. Nažalost, može se dogoditi i da netko nastrada i u svom domu, da dođe do propucavanja prozora ili vrata i da čovjek ozbiljno nastrada ili pogine i u svom dnevnom boravku", rekao je Cvrtila za Dnevnik Nove TV.

U slučaju da se nađete u blizini oružanog okršaja Cvrtila ne savjetuje bježanje glavom bez obzira. 

"Najbolje da se sklonimo iza nekog tvrdog objekta kojeg metak ne može probiti i da sačekamo da ta situacija završi. Nije dobro da negdje bježimo jer metak može zalutati i pogoditi osobu bez obzira da li je blizu ili daleko. Najbolje se skloniti iza tvrdog objekta, sačekati dolazak policije i onda postupati po zahtjevima ovlaštene osobe", savjetuje Cvrtila. 

Kriminalist Željko Cvrtila i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Željko Cvrtila, kriminalist (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Iako policija trvdi da se u Vukovarskoj nije radilo o obrčaunu klanova, činjenica je da se u nedavnoj pucnjavi u Vukomercu upravo o tome radilo. 

"Pokazatelji idu u smjeru da se radi o nekim njihovim neriješenim odnosima. Jučer su se očito ganjali pa je obračun krenuo nakon što su se sustigli. Klanovi su uvijek opasni jer oni izazivaju ovakve situacije i moguće mrtve osobe. Policija i ministar Davor Božinović bi trebali razmisliti ako se ovakve situacije nastave da se takve grupacije stave pod kontrolu, a ne da radimo po pojedinim slučajevima i da kaskamo iza događajima. Kada se to dogodi već je poprilično kasno. Mora se ići u kriminalnu prevenciju kao što to rade ozbiljne policije u Europskoj uniji", kaže Cvrtila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene