Na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obraća se javnosti na temu sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta.

Galerija


O pucnjavi koja se dogodila u petak navečer, na raskrižju Avenije Marija Držića i Ulice grada Vukovara u Zagrebu, javnosti se obraća gradonačelnik Milan Bandić.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Bandić je prikriveno promovirao svoju stranku gradskim plakatima Šesterostruko ubojstvo na Kajzerici (Foto: PIXSELL) - 9 ''Čuo se jauk žene'' – Stravičan zločin u Novom Zagrebu: Ubio šest osoba, među njima i dijete (10). Preživjela samo beba

 

"Posljednjih 18 godina živimo multikulturalnost i multinacionalnost. Ova dva incidenta neće umanjiti tu multikulturalnost, otvorenost i sigurnost u gradu Zagrebu. U kontaktu sam s načelnikom PU zagrebačke - što se tiče Vukomerca, oni koji su to napravili su s one strane brave i oni će snositi svoje posljedice", kazao je Milan Bandić.

 

Što se tiče incidenta u petak navečer na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, dvojica su pod policijskom kontrolom. "Jedan je u bolnici, ima prostrijeljenu nogu, drugi je kod istražnog suca, a za trećim policija traga, ja se nadam da će uskoro biti tamo gdje treba biti", kazao je Bandić.

U oba incidenta sudjelovali Romi

"S obzirom da su i u Vukomercu i ovdje sudjelovali pripadnici romske nacionalnosti, ni na jedan način nemojmo stigmatizirati Rome u gradu Zagrebu jer oni su građani kao i većinski hrvatski narod, kao pripadnici nacionalnih manjina i drugih narodnosti. Ti koji su to učinili moraju odgovarati za svoja djela, a građani romske nacionalnosti u gradu Zagrebu ne smiju trpiti zbog toga", dodao je Bandić.

Kako je rekao: "Radi se o tri pripadnika romske nacionalnosti, jedan nije sudjelovao u pucnjavi nego je bio suvozač. I on je, nažalost, prostrijeljen. Žao mi je da su prostrijeljeni i ova dva koja su to napravili ali oni za to moraju odgovarati. Radi se o tri pripadnika romske nacionalnosti. Registarske oznake Audija su iz Mađarske, a registarske oznake Seata iz BiH".

Istaknuo je kako se drugim građanima nije ništa dogodilo te da se nada kako će tako ostati i u budućnosti. "Oba ova incidenta su bacila mrlju na sigurnost u gradu i otvorenost grada no grad Zagreb je siguran grad i ništa to neće promijeniti", kazao je Bandić i dodao kako pucnjava u petak navečer nije ni u kakvoj vezi s događajima na Vukomercu.

 

Jedan od muškaraca u bijegu

Ranije je iz zagrebačke policije objavljeno kako je jedan muškarac u bijegu te da "ovo nema veze s događajem u Vukomercu". Podsjetimo, nakon međusobnog sukoba nekoliko osoba na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića, ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Policija istražuje tri osobe koje su hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske. Radi se o sukobu između dvije osobe zbog neriješenih imovinskih odnosa. Policija, kako se doznaje, traga za jednom osobom.