Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nemojmo stigmatizirati Rome"

Bandić o pucnjavi u Vukovarskoj: "Incidenti su bacili mrlju na sigurnost, no Zagreb je siguran grad"

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obraća se javnosti na temu sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta.

O pucnjavi koja se dogodila u petak navečer, na raskrižju Avenije Marija Držića i Ulice grada Vukovara u Zagrebu, javnosti se obraća gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

 

"Posljednjih 18 godina živimo multikulturalnost i multinacionalnost. Ova dva incidenta neće umanjiti tu multikulturalnost, otvorenost i sigurnost u gradu Zagrebu. U kontaktu sam s načelnikom PU zagrebačke - što se tiče Vukomerca, oni koji su to napravili su s one strane brave i oni će snositi svoje posljedice", kazao je Milan Bandić.

 

Što se tiče incidenta u petak navečer na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, dvojica su pod policijskom kontrolom. "Jedan je u bolnici, ima prostrijeljenu nogu, drugi je kod istražnog suca, a za trećim policija traga, ja se nadam da će uskoro biti tamo gdje treba biti", kazao je Bandić.

U oba incidenta sudjelovali Romi

"S obzirom da su i u Vukomercu i ovdje sudjelovali pripadnici romske nacionalnosti, ni na jedan način nemojmo stigmatizirati Rome u gradu Zagrebu jer oni su građani kao i većinski hrvatski narod, kao pripadnici nacionalnih manjina i drugih narodnosti. Ti koji su to učinili moraju odgovarati za svoja djela, a građani romske nacionalnosti u gradu Zagrebu ne smiju trpiti zbog toga", dodao je Bandić.

Kako je rekao: "Radi se o tri pripadnika romske nacionalnosti, jedan nije sudjelovao u pucnjavi nego je bio suvozač. I on je, nažalost, prostrijeljen. Žao mi je da su prostrijeljeni i ova dva koja su to napravili ali oni za to moraju odgovarati. Radi se o tri pripadnika romske nacionalnosti. Registarske oznake Audija su iz Mađarske, a registarske oznake Seata iz BiH".

Istaknuo je kako se drugim građanima nije ništa dogodilo te da se nada kako će tako ostati i u budućnosti. "Oba ova incidenta su bacila mrlju na sigurnost u gradu i otvorenost grada no grad Zagreb je siguran grad i ništa to neće promijeniti", kazao je Bandić i dodao kako pucnjava u petak navečer nije ni u kakvoj vezi s događajima na Vukomercu.

 

Jedan od muškaraca u bijegu

Ranije je iz zagrebačke policije objavljeno kako je jedan muškarac u bijegu te da "ovo nema veze s događajem u Vukomercu". Podsjetimo, nakon međusobnog sukoba nekoliko osoba na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića, ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Policija istražuje tri osobe koje su hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske. Radi se o sukobu između dvije osobe zbog neriješenih imovinskih odnosa. Policija, kako se doznaje, traga za jednom osobom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene