Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja godine u plusu?

Kosor: Sezona bi mogla biti iznenađenje za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turizam nije jedina grana gospodarstva koja Hrvatsku može izvući iz krize, ali turizam jest jedan od važnih gospodarskih grana i to će uvijek biti, izjavila je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u Biogradu na moru, nakon sjednice Vladinog Povjerenstva za praćenje turističke sezone.

Hrvatska Vlada će i dalje pružati snažnu potporu turističkim djelatnicima u završetku ove i pripremi sljedeće turističke sezone, rekla je premijerka, odgovarajući na pitanja novinara. Izrazila je zadovoljstvo da je jedna od Vladinih antirecesijskih mjera, a riječ je o akcijskom planu za turizam, iznimno uspješna. Mislim da možemo s puno optimizma gledati na ovogodišnju turističku sezonu i vjerujem da bi ona mogla biti iznenađenje za sve, posebno za one koji su bili pesimistični, a ja ne spadam u takve, rekla je premijerka Kosor. Premijer Kosor na kraju je rekla kako nedavni izgred s talijanskim turistima na Kornatima treba istražiti, dodavši kako se želi poručiti svima da je Hrvatska sigurna zemlja i da su svi dobrodošli.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Slika nije dostupna Poruka poslodavaca HUP prosvjednicima: Smirite strasti, upropastit ćemo turističku sezonu

>> 'Katolika je najviše pa moraju zaštiti slabije'

'S krunicom do pobjede'

Komentirajući, na pitanje novinara, izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića u vezi s uklanjanjem križeva iz državnih institucija, premijerka Kosor je rekla kako želi o tome porazgovarati s predsjednikom Mesićem. Istaknula je kako želi čuti što predsjednik Republike misli o tome, vodeći računa da je u Hrvatskoj zajamčena sloboda vjeroispovijesti te da Zakon o suzbijanju diskriminacije zabranjuje diskriminaciju i na temelju pripadnosti nekoj vjeri. Ali, vodeći računa i o činjenici da su u Vladinim institucijama grbovi i ostala državna obilježja, a ponegdje i križevi. Svatko tko smatra da mu to nešto znači i da mu to jest neka potpora u njegovom životu, to nikoga ne bi trebalo smetati, rekla je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Dodala je kako s predsjednikom Mesićem ima dobru suradnju i da želi čuti na koga je točno mislio. 'No, kao donedavna ministrica branitelja znam da su mnogi hrvatski branitelji išli u obranu Republike Hrvatske noseći krunicu oko vrata, slabo naoružani u tenisicama i trapericama, ali s krunicom kao velikom potporom sve do konačne pobjede', istaknula je predsjednica Vlade.

'U Hrvatskoj imamo puno pametnih i sposobnih ljudi'

Na pitanje da komentira prijedlog SDP-a po kojemu bi državne tvrtke ubuduće vodili strani stručnjaci, premijerka Kosor je odgovorila kako je to na tragu SDP-ova neprekidnog oslanjanja na nekoga tko bi došao izvan Hrvatske. 'Mislim da mi u Hrvatskoj imamo iznimno puno pametnih i sposobnih ljudi koji mogu rješavati apsolutno sve probleme', rekla je Kosor ističući da se ne slaže u tom pogledu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene