Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajs pršti optimizmom

Unatoč incidentima: Turiste u Hrvatsku privlači sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona bliži se kraju, a ministar Bajs pršti optimizmom i zadovoljstvom.

Oko osam milijuna turista do sada je posjetilo Hrvatsku. Do kraja godine, najavljuje ministar, moguća je i rekordna brojka od 10 milijuna gostiju. Osim prirodnih ljepota, mora i sunca turiste u Hrvatsku privlači i sigurnost. Prema posljednjim istraživanjima Instituta za turizam, Hrvatska se nalazi na visokom trećem mjestu po procjeni turista o osjećaju sigurnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Treba poništiti minus' Bajs: Kampovi prošlogodišnji pobjednici turističke sezone Slika nije dostupna Vlast zadovoljna Bajs: Sezona ide prema zacrtanom planu

>> Le Figaro: Zagreb idealna vikend destinacija

'Kada gledamo ono što je najavljeno, a ne želi prejudicirati, no najave su dobre. Postoji mogućnost da nam ove godine sezona ne bude samo dva mjeseca nego da traje,' rekao je ministar Damir Bajs. 'Potpuno je jasno da je jedan izvrstan srpanj doveo sezonu u plus, plus kad govorimo o dolascima, plus kada govorimo o noćenjima,' dodao je.

Kao što loše vrijeme nije pokvarilo ministrovo raspoloženje nije otjeralo ni turiste. Posezonci glase za goste dubljeg džepa. 'Pred kraj sezone uvijek imamo malo kvalitetnije goste, tako da evo kako vidite škampi na žaru idu dosta, riba naravno,' rekao je šef kuhinje restorana Dino Matejčić.

'Došli smo iz Istre, tamo smo jeli uglavnom meso pa smo se sad odlučili za škampe i morske plodove ovih dana,' rekli su turisti iz Italije. I dok nam ostatak gospodarstva tone, turizam ostaje svijetla točka. Ministar Bajs bi, ako je suditi po brojkama, i ove godine mogao biti najuspješniji ministar Vlade Jadranke Kosor. Jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji državnu blagajnu uspješno puni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene