Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15. obljetnica

Kosor: Ponos i hrabrost branitelja nikada neće biti zaboravljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosor je izjavu Tadića o 'Oluji' kao 'zločinu koji se ne smije zaboraviti' nazvala 'ničim novim i već viđenim'.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predstavnike pedesetak udruga iz Domovinskog rata rekavši kako žrtva, ponos, hrabrost i domoljublje hrvatskih branitelja nikada neće biti zaboravljeno.

Pročitajte i ovo Na Mirogoju obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Aktualne teme Plenković objasnio zašto država plaća povratak Boysa iz Grčke Slika nije dostupna Evo kako se obilježava Dan Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske

Ističući kako je Oluja bila blistava osloboditeljska operacija Kosor je rekla kako je 'nakon same operacije Oluja bilo nekih događaja kojih smo ne samo svjesni, nego su institucije pravne države sposobne i odlučne to procesuirati'. Predsjednik Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm zahvalio se premijerki na potpori hrvatskim braniteljima izrazivši nadu da će i dalje biti uz njih.

Kako je Kosor rekla na današnjem polaganju vijenaca na Mirogoju u povodu 15. obljetnice 'Oluje' tom je akcijom konačno vojno pobijeđena velikosrpska Miloševićeva politika. 'Bilo bi dobro da i u Srbiji toga konačno postanu svijesni", rekla je Kosor.Podsjetila je kako je Hrvatska bila brutalno napadnuta, a iz Srbije su kretali tenkovi koji su rušili hrvatske gradove i ubijali hrvatske branitelje i civile.

Premijerka je istakla kako danas i sutra obilježavamo blistavu operaciju kojom je oslobođena Hrvatska. 'Poklonimo se hrvatskim braniteljima koji su za ovu zemlju dali živote, ali i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Oluja je operacija koja se morala provesti jer je Hrvatska bila napadnuta i velik njezin dio bio je okupiran', rekla je Kosor.

'To je povijesna činjenica i mi u Hrvatskoj nećemo dozvoliti da se povijesne činjenice revidiraju o bilo čemu, a posebno o ovakvim akcijama koje su značile konačno oslobađanje Hrvatske', poručila je Kosor. Dodala je da je Oluja donijela sigurnost i za druge krajeve kao što je to primjerice bihaćki kraj. Od bihaćkog je gradonačelnika, kako je kazala, jučer dobila i čestitku u povodu 15. obljetnice Oluje u kojoj se podsjeća na te povijesne činjenice.

>> Josipović: Oluja nije zločin već oslobodilačka akcija

>> Tadić: Oluja je zločin koji se ne smije zaboraviti

Upitana za komentar jučerašnjeg završnog podneska haaškog tužiteljstva kojim se predlažu kazne od 17 do 27 godina za hrvatske generale Gotovinu, Markača i Čermaka rekla je da se u sudske procese općenito ne može uplitati jer je predsjednica Vlade.No, dodala je kako je uvjerena da će se 'stvari rasplesti kako svi očekuju'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene