Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Svih svetih

Državni vrh položio vijence na Mirogoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom blagdana Svih svetih vijence na zagrebačkom groblju Mirogoju položila su najviša državna izaslanstva, te izaslanstva HDZ-a i Grada Zagreba.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na Mirogoju, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

Predsjednik Ivo Josipović s izaslanstvom vijence je položio i na grob Narodnih heroja te na grob Ivice Račana, hrvatskog premijera u razdoblju od 2000. do 2003.

Premijerka Jadranka Kosor u izjavi novinarima nakon polaganja vijenaca istaknula je kako se i danas, na blagdan Svih svetih, 'obilaskom groblja i polaganjem vijenaca sjećamo hrvatskih branitelja, onih koji su najzaslužniji za slobodnu i neovisnu Hrvatsku'.

Prisjećamo se, dodala je, i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, ali i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je uz branitelje, istaknula je, najzaslužniji za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, Grobnici narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana, kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata i kod kenotafa na Krematoriju.

Kod Zida boli, Središnjeg križa na Mirogoju i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence je položilo i izaslanstvo HDZ-a predvođeno članovima stranačkog predsjedništva Jasenom Mesićem i Martinom Banić. (Hina)

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Blagdan Svih svetih na zagrebačkom groblju Mirogoj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene