Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Što Vladu i sve nas čeka ove godine?

Korupcija je kap u moru prema 312 tisuća nezaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Vladu nema odmora u 2011. Bit će to godina izazova u kojoj koaliciju Jadranke Kosor čekaju teške odluke i potezi.

Velika nezaposlenost, nelikvidnost, općenito loša slika gospodarstva samo je kap u moru problema. Trnovit je put i do ulaska u Europsku uniju, a i izbori se bliže. Premijerka je i dalje optimistična.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Kako će izgledati radna 2011. za osvježeni tim premijerka je opisala parafrazirajući Churchilla. 'Krvi sasvim sigurno neće biti, suza također puno manje, ali znoja bi trebalo biti puno, puno više', rekla je premijerka Kosor.

Jedan od planova ove Vlade biti će više raditi, zapeti svi zajedno i rezultati moraju doći. Optimizma ne nedostaje, iako je pred vladajućima trnovit put.

Zatvaranje pristupnih poglavlja

Izborna je godina, a do kraja treba zatvoriti poglavlja za ulazak u Europsku uniju, ali i provesti referendum. 'Kako bismo se kao 28 članica vratili kući, sjeli ponosno za europski stol država i naroda, tamo kamo i pripadamo', pojasnila je premijerka.

Prije toga nužno se pozabaviti ozbiljnim problemima. S korupcijom će, očito, još biti posla, ali to je kap u moru prema više od 312 tisuća nezaposlenih. S tim brojem koji nas je vratio gotovo desetak godina unatrag startali smo u 2011.

Gospodarstvo na koljenima

Nelikvidnost je narasla na 35 milijardi. Gospodarstvo je na koljenima pa se očekuju i stečajevi na desetke tisuća tvrtki koje ne ispunjavaju obveze. Premijerka obećava: 'realizacija svih investicijskih projekata, ali svakako i podizanje rasta BDP-a. Vjerujem da može biti veći od 1,5 posto'.

>> 'Krvi neće biti, suza neće biti, ali znoja će biti'

Bude li veći značit će to, kakav takav pomak, Hrvatskoj već prijeko potreban. Dobrih želja tako nikada dosta.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene