Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerkina novogodišnja motivacija za narod

'Krvi neće biti, suza neće biti, ali znoja će biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je naglasila kako ćemo u Novoj godini svi morati više raditi.

'Evo da parafraziram jednog velikog državnika, krvi neće biti, suza neće biti, ali znoja će biti',  kazala je. Na upit što joj je bilo najteže u cijeloj prošloj godini kazala je kako ništa nije lako kad danonoćno morate donositi teške odluke.

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Politčki rat zbog proračuna - 1 Slijedi superizborna godina Je li novi proračun vatrogasna mjera zbog HDZ-ova rejtinga? "Novac doslovno odlazi u vjetar"

>> Josipović na dočeku u Zagrebu: '2011. će biti bolja godina'

>> FOTO i VIDEO: Hrvati dočekali 2011. uz pjesmu i vatromet

'Po prvi put za 2011. godinu smo donijeli proračun čiji su rashodi zamrznuti jer se u odnosu na prethodnu godinu nisu povećavali. Unutar proračuna smo morali uklopiti gotovo 4 milijarde novih izdataka vezanih za EU, rodiljne naknade, mirovine,izbore i referendum', naglasila je.

Podsjetila je kako su donešeni Zakoni o usklađivanju mirovina kao i Zakon o fiskalnoj odgovornosti. 'Vjerojatno će to biti teško provoditi jer će zakon o fiskalnoj odgovornosti tražiti još veću disciplinu i odgovornost na svim razinama.

Na referendumu zaokružiti da

Jedan od najvećih poslova će biti završavanje pregovora s EU. Tu sam optimistična i vjerujem da ćemo u ožujku imati naznake o završavanju pregovora. u 2011. godinu ulazimo s 28 završenih pregovora i situacija je puno bolja nego u isto vrijeme prošle godine, kazala je premijerka.

Spomenula je i referendum o ulasku ta kazala kako u vezi njega očekuje i doprinos predsjednika Josipovića i cijele Vlade, kao i od građana za koje se nada da će prepoznati njihov rad i na referendumu zaokružiti 'da'.

>> VIDEO: Premijerka posjetila Gentija, prvu bebu rođenu 2011.

Do izbora treba raditi

'Jedan od najtežih poslova bit će realizacija gospodarskih investicija kao i podizanje rasta BDP-a. Dobrih naznaka ima, zadnji rezultati govore o rastu potrošnje u trgovinama na malo, veći je i izvoz u studenom od 16 posto i ima drugih pokazatelja, primjerice u turizmu, dodala je.

'Uz više zajedništva i manje politikanstva svih onih koji nešto znače na političkoj sceni. Upravo zato što je 2011. godina izborna, i neka je, no do izbora treba raditi jer se bez rada nećemo pomaknuti. To je najveća želja u 2011.- da od vlade do lokalne samouprave svi predano rade i nosimo svoj dio odgovornosti', zaključila je premijerka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene