Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kordić: Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub veterana 148. brigade HV Zagreb - Trnje će u ponedjeljak, 17. studenog, u 18 sati u Zagrebu paljenjem lampiona duž Ulice grada Vukovara obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara pod nazivom 'I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar', najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik toga Kluba Tihomir Kordić.

Istaknuo je da će se lampioni paliti s obje strane kolnika duž Ulice grada Vukovara, od Trešnjevačkog placa do Ulice grada Gospića. U isto vrijeme će krenuti i organizirana kolona motorista Udruge branitelja - motorista 'Croatia', koji će se provesti od Trešnjevačkog placa do Ulice grada Gospića i natrag do 'obeliska' između Ulica Hrvatske bratske zajednice (preko puta KD 'Vatroslav Lisinski').

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 30. obljetnica Učenici Obrtničke škole u Splitu postavili vodotoranj visok tri metra: "I u mom gradu Vukovar svijetli" Slika nije dostupna Prošlo je 17 godina Vukovar pohodilo 20 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske

Kordić je kazao da će se središnje događanje organizirati na travnatoj kosini na kojoj će se zapaliti svijeće u obliku križa i imena Vukovara te će se nazočni građani nakon minute šutnje, pomoliti za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata.

Naglasio je da se ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odazvalo više od 30 udruga branitelja te velik broj onih koje nisu braniteljske udruge. Uz njih, sudjelovanje je najavio i velik broj građana te škola.

Napominjući da se ove godine u koloni motorista očekuje sudjelovanje 50 branitelja-motorista, predsjednik Udruge branitelja - motorista 'Croatia' Davor Fintić rekao je da će se, osim u Zagrebu, motoristi 17. studenog u 18 sati provesti u koloni i u Karlovcu i Splitu, a 18. studenog u Rijeci.

Tajnik Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb - Trnje Milan Zanoški kazao je da će članovi Kluba 15. studenog posjetiti Vukovar iz kojeg će donijeti 'Vukovarsko svjetlo mira'. Dodao je da je to velika svijeća koju će zapaliti unutar velikog križa od lampiona u Zagrebu.

Lampioni u Ulici grada Vukovara gorjeti će do 19. studenog, kada će ih članovi Kluba ukloniti s ulice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene