Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Dobrović

"Petrov me nikad nije tražio da zaposlim Bukmira"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Slaven Dobrović kazao je kako Petrov nikada nije od njega tražio da njegovog kuma angažira u Hrvatskim vodama.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas će se konferenciji za medije govoriti o aktualnostima vezano uz projekte sanacije odlagališta otpada Karepovac i izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Osebujan nastup VIDEO Bizarna konferencija srbijanskog predsjednika: Donio košaru iz trgovine pa je krenuo show Karepovac optuženo 27 osoba Bivši direktor splitske Čistoće optužen za muljažu s otpadom: Po kamionu uzimali 200 do 500 kn

Uz ministra Dobrovića, na konferenciji će sudjelovati pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo Elizabeta Kos te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Očekuje se da bi ministar mogao komentirati i navode Slobodne Dalmacije da kum Bože Petrova, Mario Bukmir, s ''ulice'' šefuje Hrvatskim vodama.

Na ove optužbe u Saboru se osvrnuo Mostovac Nikola Grmoja.

"Budite sigurni, dok Most bude upravljao Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskim vodama, sve će se obavljati po zakonu. A onda neka oni uvlače u Slobodnoj Dalmaciji kuma, neka ga izvlače iz ormara po potrebi. Znamo primati udarce, ali vjerujte, znamo i uzvratiti'', poručio je Grmoja.

Tijek konferencije za medije pratite u nastavku:

15:20 Ministar Dobrović kazao je kako Petrov nikada nije od njega tražio da mu kuma angažira u Hrvatskim vodama.

15:10 Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je da Mario Budmir, kum Bože Petrova nije zaposlen u tom poduzeću.

"Vezano za objave u medijima, ispitat ćemo sve okolnosti", kazao je generalni direktor.

Podsjetimo, Kako javlja Slobodna Dalmacija, djelatnik Hrvatskih voda je Bukmiru – osobi koja u toj tvrtki nema nikakvu službenu funkciju – poslao detaljno izvješće o tome što je prethodilo mišljenju Hrvatskih voda kako Centar za gospodarenje otpadom Lećevica neće imati značajnijeg utjecaja na ciljeve zaštite voda.

15:08 "Godinama se ignorira problem slučaja Karepovac. Ja sam predložio rješenje koje počinje sa što skorijom sanacijom do otvaranja centra u Lećevici", rekao je minsitar

15:06 "Svakako bih htio postaviti pitanje zna li hrvatska javnost da je naše gospodarstvo u ovim projektima dosad participiralo u vrlo malim udjelima. Ja kao ministar imam dužnost i obavezu brinuti o zaštiti naših interesa", kaže Dobrović.

15:05 "Jasno je da Most smeta mnogima, no ministar Dobrović ne zaustavlja projekt Lećevica, pogotovo ne zbog svog hira. Ide se tako daleko da me se tereti za korupciju zbog pogodovanja hrvatskim gospodarstvenicima. Pitam se čije bi to onda interese trebao zastupati? Možda one stranih kompanija kao što je to bio slučaj u povijesti", kazao je Dobrović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene