Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška prometna nesreća kod Ravne Gore

Dan obilježile kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet je vrlo gust na cestama i autocestama prema moru, osobito na zagrebačkoj obilaznici i na graničnim prijelazima na ulazu u zemlju.

Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 5 km, javlja HAK. Nekioliko sati je bila dugačak i do 25 kilometara. Na izlazu s autoceste A 2 kod naplate Trakoščan kolona je oko 3,5 km. Zbog gužve promet se preusmjerava na A2 na čvoru Krapina prema Sloveniji na Đurmanec i Lupinjak.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

Oko podneva se na autocesti A6, dva kilometra prije čvora Ravna Gora, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene. Zbog nesreće i trajanja očevida promet u smjeru Zagreba teče usporeno, u koloni.

Cielo prijepodne i podne lolona na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Bregane bila je duga  oko 12 km, a iz smjera Ivanje Reke oko 12 km. Dodatno, promet usporavaju radovi kod Buzina. U kolonama, a na nekim dionicama krajnje usporeno, vozi se od Lučkog do Bosiljeva. Na autocesti A 1 usporeno i u koloni vozi se i na dionici od odmorišta Jasenice do čvora Posedarje, u smjeru juga.

Na autocesti A 6 povremeno do zastoja dolazi na izlazu Oštrovica, u smjeru Rijeke. Do zastoja dolazi i na Riječkoj obilaznici gdje je zbog radova kolnik sužen, a na ŽC u Meji te na jadranskoj magistrali od Bakra prema jugu unatoč gustom prometu u oba smjera, vozi se bez zastoja. Zbog lakše prometne nesreće u Korenici promet teče usporeno u koloni.

Ulaz osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Goričan, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, a na Maclju u oba smjera (čekanja do 30 min). Izlaz osobnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je duga oko 2 km. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa prema sjeverno i srednje dalmatinskim otocima.

Jak vjetar povremeno puše na vijaduktu Bukovo na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb. Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, vrijedi danas, u subotu (1. kolovoza) do 14 sati, a bit će i u nedjelju (2. kolovoza) od 12 do 23 sata, utorak (4. kolovoza) od 15 do 23 sata, te u srijedu (5. kolovoza) od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

>> Kako izbjeći gužve ovaj vikend?

Idete li ovaj vikend na put?

  • Da
  • Ne
  • Nisam još odlučio/odlučila

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene