Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva procjena na terenu?

Predsjednica o Krstičevićevoj ostavci: "Neprihvatljivo! Nije on ništa kriv!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odbacila je odgovornost ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića i ne prihvaća njegovu ponudu ostavke.

"Jako sam iznenađena da je ministar Damir Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo. Vojska ne može sama izaći na teren već mora biti pozvana. I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku. Iako su znali da im je ona cijelo vrijeme na raspolaganju. Vojska je u konačnici odradila jako dobar posao", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara" Zoran Milanović i Mario Banožić Problemi gurani pod tepih Dok se oni svađaju, niz je problema koji muče vojsku: Podsjećamo kako je Milanović postupao kad je on bio premijer

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar obrane u utorak je, prema medijskim napisima, podnio ostavku. No, službenu potvrdu nije se moglo dobiti ni iz Vlade niti iz MORH-a, kao ni iz Ureda predsjednice.

Krstičević je navodno stavio svoj mandat na raspolaganje zbog situacije vezane uz gašenje požara koji je pogodio Split i okolicu. Ostavka je uslijedila nedugo nakon što je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga izjavila da je Hrvatska vojska mogla ranije pomoći u gašenju katastrofalnog požara kod Splita i da treba provesti istragu o tome kako je požar izbio i proširio se.

"Nudim mandat na raspolaganje. Ili me premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogu odmah smijeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vrijeme i kvalitetno reagirale na požar", kazao je Krstičević. "Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, a ja do danas nisam dobio nikakv zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su "izginuli" u gašenju".

Dodajmo tome kako Predsjednica nema nadležnost razrješiti ministra niti prihvatiti njegovu ostavku, već je to isključivo u nadležnosti predsjednika Vlade Plenkovića. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene