Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kritika Predsjednice

Krstičević dao mandat na raspolaganje: "Premijer i Predsjednica me mogu odmah smijeniti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Krstičević dao je svoj mandat na raspolaganje.

Iako je još jutros ministar obrane Damir Krstičević s premijerom Andrejom Plenkovićem obilazio opožareno područje i poručio da su sve službe odradile svoj dio posla, nakon što je Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz Salzburga poručila da je vojska trebala biti ranije aktivirana, ministar je ponudio ostavku. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Premijera Plenkovića ta je vijest dočekala u avionu na povratku u Zagreb. U Banskim je dvorima održao konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio da odbija ministrovu ostavku te da cijeni njegov rad.

''Nakon svake situacije vidio sam kako stvari funkcioniraju. Inače mi vojnici nakon svake izvršene zadaće radimo analizu da vidimo još jednom naučene lekcije. Tako da želimo graditi sustav, želimo nadograđivati sustav, i vjerujem da ćemo i na osnovu ovoga sada sve ono što je dobro, a vidimo da ima jako dobrih stvari u ovom požaru, da je ogroman napor vatrogasaca, vojnika, policajaca, mještana, entuzijazam ljudi na terenu'', rekao je Krstičević reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov. 

Podsjetimo, Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je poručila kako smatra da je vojska mogla ranije izaći na teren i pomoći u gašenju požara koji su jučer zahvatili Split i okolicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene