448048
448048
448048
448048
448048

Koalicija za premijera: Za četiri godine imat ćemo rast BDP-a od 7 posto

  • , 26.08.2016., 16:50
  • Autor:
  • komentara

Čelnici stranaka Koalicije za premijera i kandidati u osmoj izbornoj jedinici su na riječkom Korzu predstavili svoj program, koji predviđa policentrični razvoj i rast BDP-a od četiri posto u prve dvije godine i do sedam posto u sljedeće dvije.

 
 
 
 
Milan Bandić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Čelnici stranaka Koalicije za premijera i kandidati u 8. izbornoj jedinici u petak su na riječkom Korzu predstavili svoj program, koji predviđa policentrični razvoj i rast BDP-a od četiri posto u prve dvije godine i do sedam posto u sljedeće dvije, a čelnik koalicije Milan Bandić je poručio da oni ostvaruju, dok HDZ-a i SDP-a nude obećavnja.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na Korzu su se građanima družili predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, koordinator za 8. izbornu jedinicu Slavko Linić, prva kandidatkinja u toj izbornoj jedinici Katarina Toković, predsjednik koalicijske stranke Novi Val Ljubo Jurčić i ostali kandidati, priopćeno je iz Koalicije za premijera.

Bandić je rekao da Koaliciju podupiru i matice umirovljenika i Savez invalida Hrvatske, te naveo da su temelji programa znanje, obitelj i populacijska politika, zaposlenost, razvoj gospodarstva te policentrični razvoj Hrvatske. "Šest Vlada, koje su iza nas, su opustošile i osiromašile građane, a pritom su jedni drugima držali ljestve pa i sada pripremaju veliku koaliciju. Najbolje bi bilo da se udruže jer su isti. Oni nude obećanja, a mi ostvarujemo. Stoga sam uvjeren da ćemo pobijediti“, rekao je, navodi se u priopćenju, Milan Bandić.

Ljubo Jurčić je istaknuo da Hrvatska ima dovoljno resursa, u odnosu na broj stanovnika više nego druge zemlje, a da je jedina prepreka razvoja Hrvatske uvijek bila neefikasna Vlada. "Naš cilj je u prve dvije godine podići BDP na četiri posto, a u druge dvije do sedam posto. Sa stopom od sedam posto možemo udvostručiti BDP, plaće i mirovine. Često se spominje da će nas EU fondovi razviti, no moram reći da nema zemlje koja se razvila stranim novcem. Vlada mora imati znanje i dobro vladati, a naša koalicija to jedino može“, rekao je Jurčić.

Slavko Linić je istaknuo kako je upravo Milan Bandić dokazao svojim radom kako se može postići gospodarski prosperitet, a pritom se brinuti i o malim i slabim ljudima te biti solidaran.

Kandidate je predstavila prva na listi, znanstvenica i ekonomistica Katarina Toković.

Nakon predstavljanja družili su se s vjernicima ispred Islamskog centra u Rijeci. "Multietičnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost nema alternative u demokratskom društvu. Grad Zagreb kao glavni grad RH u tome prednjači", naglasio je kandidat za premijera te koalicije Milan Bandić, navodi se u priopćenju. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se