447496
447496
447496
447496
447496

Bandićeva obećanja: Pomagat će majkama, umirovljenicima, blokiranima, đacima...

  • , 22.08.2016., 17:23
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić najavio je da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 31. kolovoza predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.

 
 
 
 
Milan Bandić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 31. kolovoza predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.

"Razmotrit ćemo i, nadam se, usvojiti prijedloge točaka za najugroženije građane, za blokirane, osigurati knjige petrinjskim školarcima, ali i svim Romima u Hrvatskoj, te tražiti rješenje za Imunološki zavod ", rekao je Bandić na konferenciji za novinare ustvrdivši da su sredstva za to osigurana.

Rekao je da će razmotriti kako pomoći najugroženijim umirovljenicima i omogućiti im dopunsko osiguranje jer njih oko 15.000 prima mirovinu ispod 1500 kuna.

Blokiranima u Zagrebu će omogućiti otpis kamate i potraživanja ili obročnu otplatu, a nakon 11. rujna, kada preuzme odgovornost za državu, to će napraviti i na razini države, kaže Bandić.

Rekao je kako su na prijedlog branitelja iz Petrinje, školarcima odlučili omogućiti besplatne udžbenike, ali i udžbenike za romske školarce u cijeloj Hrvatskoj jer su, istaknuo je, oni najugroženija nacionalna manjina.

Također je najavio "pismo namjere" za kupnju Imunološkog zavoda. Bandić kaže da nije mogao surađivati s dosadašnjim vladajućim garniturama, ali želi preuzeti ili ući u partnerski odnos s idućom Vladom da bi našao rješenje za Imunološki.

Na dnevnom redu naći će se i točka o osiguravanju iznosa prosječne hrvatske plaće i statusa majke odgojiteljice svakoj zagrebačkoj majci s troje ili više djece. "Hrvatski problem je 'bijela kuga', stoga će Skupštini biti predloženo da se majkama s više djece do navršene 15 godine osigura prosječna plaća i radni staž. Od kraja kolovoza majkama Zagreba, a od 11. rujna i majkama cijela Hrvatske", poručio je.

Također je rekao da će se raspravljati o otkupu 400 stanova od Holdinga, 200 za znanstvene novake, a 200 za najam. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se