Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O najvećim strankama

Bandić: HDZ i SDP su interesne zajednice, koje se trebaju odmoriti u oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u četvrtak je u Osijeku pozvao birače u Slavoniji da svoje povjerenje više ne daju HDZ-u i SDP-u, jer se, kako drži, radi o interesnim zajednicama, koje do sada za ovu regiju nisu ništa napravile i koje "treba poslati da se malo odmore u oporbi".

Na predstavljanju liste Koalicije za premijera za 4. izbornu jedinicu Bandić je istaknuo kako je "Slavonija Hrvatskoj dala sve, a od Hrvatske nije dobila skoro ništa" te da je veliki nesrazmjer razvoja Zagreba i ostalog dijela Hrvatske posljedica nepostojanja strategije ravnomjernog gospodarskog i policentričnog razvoja zemlje.

Pročitajte i ovo Goran Ivanović, saborski zastupnik (HDZ) Napali političke suparnike HDZ optužuje za krađu: "Oni ne prežu ni pred čim" Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Ustvrdio je kako su HDZ i SDP, u svojim dosadašnjim mandatima, "Slavoniji obećavali, iz nje isisavali, a u Slavoniju nisu vraćali ništa" te da su četiri izborne pobjede HDZ-a i dvije SDP-a, bile pobjede za te "interesne zajednice", a gubitak za Slavoniju.

Niti je SDP socijalno osjetljiv, jer to djelima nije pokazao kada je bio na vlasti, niti je socijaldemokratska stranka, već interesna zajednica. HDZ nije samo ekskluzivno domoljubna stranka, kako se žele predstavljati, već je također interesna zajednica. I te dvije interesne zajednice, 11. rujna treba, ako se ikako može, poslati da se malo odmore u oporbi, kazao je Bandić.

Dodao je i kako želi da "oni održe kongres ujedinjenja pa da dvije godine predsjednik bude Zoran Milanović, a nakon dvije godine, kada se vrati iz Bruxellesa, Andrej Plenković, a Milanović ode u Bruxelles. Mislim da su to zaslužili ovo cijelo vrijeme, ocijenio je Bandić.

Slavoncima je poručio da "ljudima "koji su ih šest puta ošišali do kraja okrenu leđa 11. rujna i ne daju im ponovno povjerenje" te da ako žele živjeti kvalitetno, kao u Zagrebu, glasuju za njegovu koaliciju.

Prvi na koalicijskoj listi u ovoj izbornoj jedinci Zvonimir Šimić kazao je ne vidi razloga da slavonski birači ponovno glasaju niti za HDSSB, jer ta stranka "uvijek želi ostati u oporbi", a ova koalicija želi biti dio vlasti, kako bi pomogla Slavoniji.

Ustvrdio je da imaju razređene programe pomoći poljoprivrednicima, jer dosadašnju skrb države za mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva smatra nedovoljnom.

Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) Mato Mlinarić kako će ova udruga podržati ovu koalicijisku listu te pozvao poljoprivrednike da učine isto, jer je smatra najboljom u 4. izbornoj jedinici i jer se na njoj nalaze ljudi koji razumiju problematiku poljoprivrede. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene