447910
447910
447910
447910
447910

Bandić: HDZ i SDP su interesne zajednice, koje se trebaju odmoriti u oporbi

  • , 25.08.2016., 15:48
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u četvrtak je u Osijeku pozvao birače u Slavoniji da svoje povjerenje više ne daju HDZ-u i SDP-u, jer se, kako drži, radi o interesnim zajednicama, koje do sada za ovu regiju nisu ništa napravile i koje "treba poslati da se malo odmore u oporbi".

 
 
 
 
Milan Bandić i Zvonimir Šimić na predstavljanju liste Koalicije za premijera za 4. izbornu jedinicu (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Milan Bandić i Zvonimir Šimić na predstavljanju liste Koalicije za premijera za 4. izbornu jedinicu (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Na predstavljanju liste Koalicije za premijera za 4. izbornu jedinicu Bandić je istaknuo kako je "Slavonija Hrvatskoj dala sve, a od Hrvatske nije dobila skoro ništa" te da je veliki nesrazmjer razvoja Zagreba i ostalog dijela Hrvatske posljedica nepostojanja strategije ravnomjernog gospodarskog i policentričnog razvoja zemlje.

Ustvrdio je kako su HDZ i SDP, u svojim dosadašnjim mandatima, "Slavoniji obećavali, iz nje isisavali, a u Slavoniju nisu vraćali ništa" te da su četiri izborne pobjede HDZ-a i dvije SDP-a, bile pobjede za te "interesne zajednice", a gubitak za Slavoniju.

Niti je SDP socijalno osjetljiv, jer to djelima nije pokazao kada je bio na vlasti, niti je socijaldemokratska stranka, već interesna zajednica. HDZ nije samo ekskluzivno domoljubna stranka, kako se žele predstavljati, već je također interesna zajednica. I te dvije interesne zajednice, 11. rujna treba, ako se ikako može, poslati da se malo odmore u oporbi, kazao je Bandić.

Dodao je i kako želi da "oni održe kongres ujedinjenja pa da dvije godine predsjednik bude Zoran Milanović, a nakon dvije godine, kada se vrati iz Bruxellesa, Andrej Plenković, a Milanović ode u Bruxelles. Mislim da su to zaslužili ovo cijelo vrijeme, ocijenio je Bandić.

Slavoncima je poručio da "ljudima "koji su ih šest puta ošišali do kraja okrenu leđa 11. rujna i ne daju im ponovno povjerenje" te da ako žele živjeti kvalitetno, kao u Zagrebu, glasuju za njegovu koaliciju.

Prvi na koalicijskoj listi u ovoj izbornoj jedinci Zvonimir Šimić kazao je ne vidi razloga da slavonski birači ponovno glasaju niti za HDSSB, jer ta stranka "uvijek želi ostati u oporbi", a ova koalicija želi biti dio vlasti, kako bi pomogla Slavoniji.

Ustvrdio je da imaju razređene programe pomoći poljoprivrednicima, jer dosadašnju skrb države za mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva smatra nedovoljnom.

Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) Mato Mlinarić kako će ova udruga podržati ovu koalicijisku listu te pozvao poljoprivrednike da učine isto, jer je smatra najboljom u 4. izbornoj jedinici i jer se na njoj nalaze ljudi koji razumiju problematiku poljoprivrede. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se