Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativna ocjena

Karamarko: Loša ocjena rejting posljedica je svega što radi aktualna Vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislava Karamarka ne iznenađuje negativna ocjena rejtinga, ističe kako je sve to posljedica svega što aktualna vlada radi.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije iznenađen što je agencija Moody's promijenila izglede za rejting Hrvatske iz stabilnih u negativne, potvrdivši ujedno dosadašnji rejting države Ba1.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Slavko Linić komentirao lošu vijest oko kreditnog rejtinga Hrvatske

'Ne treba se tome čuditi, to je bilo za očekivati, prognoze će za dva mjeseca, vjerojatno, biti iste', izjavio je Karamarko prije obnoviteljskog sabora Akademske zajednice HDZ-a Ante Starčević, održane danas u Zagrebu.

Predsjednik HDZ-a ističe kako je ocjena Moody'sa posljedica svega što od dolaska na vlast radi aktualna Vlada, a što se ogleda u oštrom padu investicija, rastu nezaposlenosti, padu standarda građana itd.

Agencija za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's promijenila je u petak izglede za rejting Hrvatske iz stabilnih u negativne, potvrdivši ujedno dosadašnji rejting države Ba1.

Izgledi za rejting Hrvatske promijenjeni iz stabilnih u negativne

Faktori koji su utjecali na promjenu izgleda za rejting su oslabljeni srednjoročni gospodarski izgledi, spori tempo smanjenja proračunskog deficita, te veliki zahtjevi za servisiranjem vanjskog duga, navodi Moody's u obrazloženju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene