Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimanje za regiju

Josipović se na sat vremena sastao s Georgeom Sorosom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović se u New Yorku sastao s milijarderom Georgeom Sorosom s kojim je razgovarao o stanju u Hrvatskoj i u regiji te o planiranoj obnovi djelovanja Sorosove zaklade Otvoreno društvo u Hrvatskoj

'Razgovarali smo o situaciji u regiji i u Hrvatskoj. Soros, koji je vrhunski intelektualac, poznaje situaciju i želio je neke informacije vezano za svoje aktivnosti i financiranje svojih projekata u regiji', rekao je Josipović hrvatskim novinarima u New Yorku, nakon jednosatnog razgovora sa Sorosom u njegovoj rezidenciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku Slika nije dostupna Niski porezi Susjed iz regije privukao ulaganja od 5,5 milijardi eura!

>> Josipović: Solucija je i da NATO čuva naš zračni prostor

Josipović je kazao da još nije donesena konačna odluka o obnovi aktivnosti Otvorenog društva u Hrvatskoj, te da sa Sorosom nije razgovarao o njegovim konkretnim projektima, već su mu njegovi suradnici dali informacije za koje vjeruje da će mu pomoći da donese najbolju odluku.

'Treba pomoći nevladin sektor'

Na pitanje govori li povratak Otvorenog društva o slabostima demokracije u Hrvatskoj i nerazvijenosti civilnog društva, kazao je da to nije nužno 'loš znak'. 'Svi znamo da Hrvatska ima probleme i da treba pomoći nevladin sektor. Razvoj nevladinog sektora pridonosi demokraciji u razvijenim društvima i jača kapacitete vlasti, jer vlast koja komunicira s civilnim društvom može donijeti bolje odluke', rekao je Josipović.

Josipović je prije sastanka naznačio da bi obnovljena aktivnost Otvorenog društva u Hrvatskoj mogla biti usredotočena na 'integraciju povratnika, razvoj civilnog društva i transparentnost rada državnih tijela'. Josipović u New Yorku sudjeluje na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene