Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je ozbiljan udarac'

Josipović: Solucija je i da NATO čuva naš zračni prostor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović u New Yorku je komentirao pad dvaju zrakoplova HRZ-a.

'Kao prvo rekao bih da je pad dva zrakoplova zaista ozbiljan udarac. Sva sreća i drago mi je da su piloti dobro, da su preživjeli. Želim brz oporavak ozlijeđenom građaninu koji je tom prilikom stradao. I inače smo mi kao država pred važnim odlukama vezanim uz razvoj našeg obrambenog sustava iz razloga što ekonomska kriza ne pogoduje nabavci skupe opreme, a avioni su svakako skupa oprema. Sva sreća, Hrvatska je u sustavu NATO saveza, što znači da može kombinirati svoje obrambene moghućnosti s obrambenim mogućnostima samog saveza. Ovaj pad dva zrakolpova će sigurno biti povod za detaljne razgovore o tome kamo idu naše oružane snage, posebno zrakoplovstvo. Znamo da smo i prije ovog pada bili u ozbiljnim odlukama upravo zbog tog raskoraka između želja i mogućnosti. U svakom slučaju siguran sam da će se poštivati sjedne strane zahtjevi sigurnosti, a s druge strane i mogućnosti proračuna'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

>> Ozlijeđeni pilot: Tu mi je kaciga, što se mene tiče idemo sutra opet

>> EKSKLUZIVNE SNIMKE: Avioni pali na minirano područje

Na pitanje novinara može li incident biti povod da se preispita solucija koju je prihvatila Slovenija, a to je da njezin zračni prostor štiti NATO, Josipović je odgovorio da su 'sve solucije otvorene'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene