Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvoj suradnje

Josipović i Wu: Bilateralni odnosi RH i Kine u stalnom usponu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u subotu u Zagrebu predsjednika Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wua Bangguoa.

S njim se suglasio da su 20. godina nakon uspostave diplomatskih odnosa bilateralni odnosi u stalnom usponu, a najnoviji posjet visokog kineskog gosta bit će poticaj za daljnje unapređenje odnosa, osobito na gospodarskom području, priopćio je Ured Predsjednika.

Razvoj gospodarske i trgovinske suradnje trebao bi postati fokus za jačanje bilateralnih odnosa, izjavio je visoki kineski dužnosnik te ponovno istaknuo interes kineske strane za ulaganja u infrastrukturne projekte i turizam.

Pročitajte i ovo Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

>> Očekuju se ulaganja: Kineski partneri posjetili Končar

U sklopu bilateralnih odnosa posebno je važno intenzivirati kulturnu i znanstvenu suradnju, za što je otvorenje Konfucijevog instituta dobar temelj, stoji u priopćenju.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je u posljednje vrijeme zamjetno porastao interes za uvoz hrvatskih proizvoda u Kinu te kako treba iskoristiti ovaj posjet za daljnje unapređenje suradnje i finalizaciju konkretnih projekata, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene