449830
449830
449830
449830
449830

Branimir Glavaš: Ovo su moji zadnji parlamentarni izbori. Više u njima neću sudjelovati

  • , 11.09.2016., 22:34
  • Autor:
  • komentara

Reporterka Anita Martinović u stožeru HDSSB-a je pratila razvoj izborne noći.

 
 
 
 
Branimir Glavaš iz stožera HDSSB-a (Video: Izborni specijal Nove TV)
Branimir Glavaš iz stožera HDSSB-a (Video: Izborni specijal Nove TV)

22:29 - Prve neslužbene rezultate komentirao je za Novu TV utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

'Rekao sam da je bitno da HDSSB ostane parlamentarna stranka. Ovi podaci ulijevaju povjerenje da će rezultati biti na radost HDSSB-a. Vjerujem da ćemo sačuvati ova dva glasa. Bitno je da ostanemo parlamentarna stranka. Nisu nas uništili i neće, to će pokazati ovi izbori', rekao je Branimir Glavaš u središnjici HDSSB-a u Osijeku.

Na upit o tome s kim je spreman krenuti u pregovore rekao je kako HDSSB nikad nije trgovao ni sa lijevima ni sa desnima.

'Nikad se nismo prodavali. Željeli smo biti svoji i ostali smo svoji. Bit ćemo i dalje svoji', rekao je Glavaš.

Upitan što ako netko od HDSSB-ovaca na listama dobije više preferencijalnih glasova od njega rekao je kako neka onda taj netko ide u Sabor.

'Ovo su moji zadnji parlamentarni izbori. Više u njima neću sudjelovati. Utemeljio sam HDSSB i on ima sigurnu političku budućnost. neka preuzmu mladi', zaključio je Branimir Glavaš.

Atmosfera u stožeru HDSSB-a (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

21:40 - Prema procjenama rezultata izbora samo Branimir Glavaš ulazi u Sabor.

'Nismo razočarani. Vidjet ćemo što će biti službeni rezultati. Naš glas će se čuti u Saboru. Ne odustajemo od borbe za interese našeg zavičaja. Nije lako. Tko god misli da je lako neka izađe na izbore. Nove opcije dolaze i odlaze. Mi smo konstanta', rekao je predsjednik HDSSB-a, Dragan Vulin.

Na pitanje računa li već HDZ na njihov glas, Vulin je rekao kako je jutro pametnije od večeri te kako će svakako biti konstruktivni u Saboru.

Dragan Vulin (Foto: Dnevnik.hr)

19:40 - 'Večeras nema tamburaša. Nikad skromniji doček u HDSSB-u. Sve ispod tri mandata za HDSSB je neuspjeh', opisala je atmosferu stožeru HDSSB-a u Osijeku, nakon prvih procjena rezultata izbora, reporterka Anita Martinović koja je u Dnevniku Nove TV ugostila Josipa Salapića.

'Zahvaljujem svima koji su dali glas. Vidjet ćemo što će biti. Važno nam je da imamo predstavnika u Sabora. Nastavljamo i dalje u Saboru. Onima koji su nas izabrali zahvaljujemo', rekao je Josip Salapić.

Upitan je i ima li šanse da HDSSB sudjeluje u formiranju Vlade s HDZ-om.

'Sve bitne političke odluke donijet ćemo u danima ispred nas. Odlučit ćemo o daljnjim potezima', bio je jasan Salapić.

'Njihovi tamburaši su u niskom startu i uvijek su spremni zasvirati ukoliko bude potrebe', zaključila je Anita Martinović.

Josip Salapić (Foto: Dnevnik.hr)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se