449196
449196
449196
449196
449196

Koalicija HDSSB-HKS predstavila program za zdravstvo i socijalnu skrb

  • , 06.09.2016., 12:34
  • Autor:
  • komentara

Koalicija HDSSB-a i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) zatražila je u Osijeku da zdravstvena zaštita bude maksimalno dostupna svim stanovnicima Slavonije i Baranje, što se može postići ozbiljnim reformama i ravnomjernim raspoređivanjem proračunskih sredstava, a sadašnju situaciju u zdravstvu smatraju dokazom da je Slavonija i u tom segmentu zapostavljena.

 
 
 
 
Vldimir Šišljagić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Vldimir Šišljagić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na predstavljanju programa za zdravstvo i socijalnu skrb predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ocijenio je kako je standard zdravstvene zaštite u toj regiji niži nego u drugim dijelovima Hrvatske. Kao primjer naveo je lipanjsku nabavu CT uređaja za cijelu Hrvatsku kada je nadležno Povjerenstvo s popisa skinulo četiri bolnice, među kojima su tri iz Slavonije, a to su bolnice u Pakracu, Požegi i Našicama.

Kandidat s liste, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, kazao je kako je za sadašnje stanje u zdravstvu odgovorna politika, koja je odlučivala o organizaciji i svim važnim financijskim ulaganjima u zdravstveni sustav, pri čemu su Slavonija i Baranja ostale zapostavljene.

Zalažemo se za ozbiljnu reformu primarne zdravstvene zaštite, koja je temelj svega, ali i bolničke zdravstvene zaštite, koja mora biti dostupna i besplatna za djecu, umirovljenike i nezaposlene, jer mora odgovarati socijalnom stanju u državi, istaknuo je Šišljagić.

Smatra kako za takve poteze ima dovoljno novaca, ali ga se mora ravnomjerno, racionalno i logički raspoređivati.

Kandidat s liste Dinko Burić kazao je kako će se njihovi saborski zastupnici zauzimati za to da se besplatni udžbenici bezuvjetno osiguraju za sve osnovnoškolce te da prilikom donošenja državnog proračuna više ne bude upitno hoće li biti osiguran besplatan prijevoz srednjoškolcima te subvencioniran prijevoz studentima.

Kada je u pitanju depopulacija, zalagat ćemo se da porodiljne naknade ostanu u punom iznosu tijekom cijele godine te da majke s četvero ili više djece dobiju radni status, odnosno da imaju redovna mjesečna primanja, istaknuo je Burić. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se