Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO: Sanader potvrdio za Novu TV

'Nisam pobjegao, najkasnije navečer vraćam se u Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru s novinarkom Nove TV da se najkasnije navečer vraća u Hrvatsku, te još jednom ponovio da nije pobjegao.

Ranije je član HDZ-a i blizak prijatelj Ive Sanadera Jerko Rošin također potvrdio da se bivši premijer popodne vraća u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: 'Malo vitra' uzburkalo Sabor Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten Slika nije dostupna Novi razmještaj sjedenja Opet premjestili Sanadera, sada kraj SDP-ovaca

Jerko Rošin je za Novu TV izjavio kako je razgovarao s Ivom Sanaderom i savjetovao mu da prekine službeni put na koji je otišao, a koji je ranije dogovoren te da se se vrati zbog novonastale situacije. 'Uvjeren sam da će se vratiti popodne, najkasnije predvečer', rekao je Jerko Rošin.

>> Karamarko: Nećemo samo čekati da se Sanader preda

>> EKSKLUZIVNO: Sanader mora tražiti novog odvjetnika

Dodao je kako je siguran u Sanaderovu nevinost te dodao da mu je prijatelj rekao kako je sve ovo politički progon protiv njega.

Nesuđeni odvjetnik Sanadera smatra kako će se Sanader danas vratiti

Odvjetnik Mate Matić kojega je bivši premijer Ivo Sanader jučer pokušao angažirati kao svog branitelja izjavio je također kako očekuje da bi Sanader mogao prekinuti svoje obveze i danas doći u Hrvatsku. 'Po njegovom ponašanju mislim da će prekinuti svoje obveze i vratiti se danas', kazao je Matić.

'Međutim, prvi puta vidim da je uznemiren zbog akcije koja se događa, zbog informacija koje kruže i medijskog pritiska', kazao je zagrebački odvjetnik koji zbog sukoba interesa ne može zastupati Sanadera. Matić je kazao da sinoć kada ga je bivši premijer kontaktirao, najprije telefonskim pozivom, a potom i sms porukom nije znao da ga ne može zastupati, već da su mu na to ukazali jutros u USKOK-u.

'Sinoć nije bilo poznato o kojem se postupku radi, no danas u USKOK-u mi je rečeno da sam u sukobu interesa jer u tom postupku već zastupam jednog osumnjičenika', kazao je. Naime, u istrazi slučaja Fimi medija, Matić zastupa Darka Beuka iz Hrvatskih šuma koji se najprije branio šutnjom, a potom USKOK-ovim istražiteljima navodno ispričao da ga je na izvlačenje novca iz tog javnog poduzeća nagovorio bivši šef carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić. Nakon priznanja pred USKOK-ovim istražiteljima Beuk je pušten iz istražnog zatvora, a u Remetinec je odveden Barišić. (Mi.Dr./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene