Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija sumnja da je u susjedstvu

'Nećemo čekati da se Sanader preda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, rekao je da policija poduzima sve moguće mjere kako bi locirala Ivu Sanadera.

'Od prilike znam gdje je Ivo Sanader', rekao je Tomislav Karamarko. Dodao je kako hrvatska policija intenzivno surađuje s kolegama u Sloveniji, Njemačkoj i Austriji, jel imaju saznanja da se Ivo Sanader nalazi na području jedne od nabrojanih triju država. Ministar unutarnjih poslova dodao je kako policija neće čekati da se bivši premijer samovoljno vrati već će poduzeti sve moguće mjere koje nalaže Interpolova tjeralica.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

>> Uskokovi istražitelji u pretresu Sanaderove kuće

>> EKSKLUZIVNO: Sanader mora tražiti novog odvjetnika

>> VIDEO: 'Ne smatram se odgovornim i ako treba tražit ćemo izručenje'

>> 'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamako treba dati ostavku'

Teško je predvidjeti kada će se vratiti, možda vrlo brzo, a možda za par dana. Njegov odvjetnik predviđa dobrovoljni povratak, ali mi nismo mogli čekati da vidimo je li on uistinu na službenom putu već smo kao ozbiljna institucija morali posegnuti za institutom međunarodne tjeralice', rekao je Karamarko.

Osvrnuo se na jučerašnju izjavu Ive Josipovića o  mogućoj ostavci. Rekao je kako je predsjednikova izjava bila isprovocirana novinarskim pitanjem te kako policija jučer ništa nije mogla učiniti sve dok Ivi Sanaderu nije bio skinut saborski imunitet. 'Mi jučer nismo imali ni jedan zakonski segment za djelovanje, a ne možemo improvizirati', objasnio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene