Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader ponovno u Saboru

Vratio se zbog 'nedemokratskog razvoja događaja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader vratio se u saborske klupe.

Sanader je svoj povratak u politiku objasnio da ga je na to 'natjerao nevjerojatan nedemokratski razvoj događaja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi razmještaj sjedenja Opet premjestili Sanadera, sada kraj SDP-ovaca Slika nije dostupna Građani o Sanaderu 'To je ispod svakog dostojanstva i politike i čovjeka'

'Kao što znate, bio sam odlučio u potpunosti se povući iz hrvatske politike. Međutim, nevjerojatni razvoj događaja poslije mog odlaska iz politike praktički me je natjerao da aktiviram svoj saborski mandat', rekao je Sanader nakon sjednice Sabora, na kojoj je položio zastupničku prisegu.

>> Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten

>> VIDEO: Bebić umalo u Saboru najavio Damira Polančeca

'Nadam se kako ću zajedno s kolegama u Hrvatskom saboru doći do razloga koji su doveli do ovako nevjerojatnog i nedemokratskog razvoja događaja, koji je apsolutno neprimjeren europskim demokratskim standardima, a mislim i bilo kojim demokratskim zemljama i dalje od Europe, dakle u svijetu', dodao je Sanader koji nije želi odgovoriti na pitanje na što konkretno misli. Isto tako, nije želio dati ni izjavu kako će se ponašati na raspravi o nepovjerenju Vladi koja će na saborskom dnevnom redu biti već u srijedu.

Upravo je pitanje kako će se bivši premijer postaviti prilikom rasprave o nepovjerenju Vladi, ali i kako će glasati na predloženi proračun za 2011. godinu ono što zanima čitavu hrvatsku javnost. Sanader je trenutno postao prava noćna mora HDZ-a. Bivši čelnik te stranke mogao bi iskoristiti svaki trenutak kako bi poslao političke poruke koje će biti sličen onima koje je izrekao na Istražnom povjerenstvu za prodaju Ine, a to je da su svi u vrhu Vlade i HDZ-a znali za sve što se radilo, da on nije bio apsolutni vladar.

Sanader bi mogao iskoristiti ovaj dio svojeg političkog života da se konačno obračuna s onim ljudima koje je stvorio, koji su ga pratili, koji mu možda duguju i zahvalnost zato što su na Markovom trgu, a koji su sada na suprotnim stranama. Igrokaz koji se stvorio prilikom traženja mjesta na kojem će Sanader sjediti pokazao je kako se HDZ na neki način boji njegovog dolaska u Sabor, a to potvrđuje i činjenica kako je dobio mlaki pljesak tek nekolicine zastupnika nakon prisege.

Hebrang bi ručao sa Sanaderom da ga je ovaj pozvao i platio ručak

Ipak, neki prijatelji sa Sanaderom su bili i prvog dana njegovog povratka u Sabor. Mario Zubović i Jerko Rošin ručali su zajedno sa Sanaderom, a u isti restoran ušao je i Andrija Hebrang. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a na pitanje hoće li ručati sa Sanaderom rekao je kako će ručati s bivšim čelnikom samo 'ako ga pozove i plati'. Upravo je Hebrang bio jedan od dvoje zastupnika koji su bili suzdržani prilikom glasovanja o povratku Sanadera u saborske klupe. Suzdržana je bila i HDZ-ovka Đurđica Sumrak. Protiv su bili Dinko Burić i Boro Grubišić iz HDSSB-a.

Kako su se zastupnici HDZ-a ponijeli prema povratku Sanadera u Sabor?

  • Zasluženo nakon što je otišao s 'malo vitra'
  • Nekorektno, minimum je ljudske pristojnosti zapljeskati nakon izbora novog zastupnika u Sabor
  • Sramotno jer ih je doveo tamo, a oni su mu okrenuli leđa

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene