443859
443859
443859
443859
443859

Stipe Gabrić Jambo otkrio svoje političke ambicije

  • , 19.07.2016., 20:32
  • Autor:
  • komentara

Metković je političko središte Hrvatske koje su pohodila četiri člana Vlade.

 
 
 
 
Stipe Gabrić Jambo gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)
Stipe Gabrić Jambo gost Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV)

No ondje ih uvijek dočeka i njihov najžešći politički protivnik koji se vraća u političku nacionalnu arenu Stipe Gabrić Jambo koji je bio gost Dnevnika Nove TV.

Hoćete li biti na listi Narodne koalicije?

Bit ću, u 10. izbornoj jedinici, na broju 8.

Što očekujete?

Očekujem prolazak i puno glasova, da će ova koalicija imati puno bolji rezultat nego prije osam mjeseci.

Štetite li Vi ili koristite Narodnoj koaliciji, s obzirom na kaznene prijave koje imate i Vaš politički put?

Treba pričekati 11. rujna pa ćete vidjeti da sam jako puno pomogao Narodnoj koaliciji. Što se tiče mojih kaznenih prijava, sve su političke prirode i mogu ih sve staviti mačku o rep. Aktualno je još jedino pitanje suše i to me državno odvjetništvo tereti da sam oštetio državnu proračun u korist proračuna grada Metkovića s tim da su Vlade Sanadera, Kosor i Milanović u tu zgradu uložile 40 milijuna kuna.

Petrov kaže da je za njih samo reklama kad Vi nastupate?

On je sam sebi najbolja reklama, naročito kad je u pitanju javni bilježnik – nije koalicija, jesu reforme nisu reforme, je netko iz SDP-a s njima pregovarao, nije. Petrovu bi bilo puno pametnije da manje govori. On je jedan mali obični privjesak, bio jučer, danas i bit će sutra, HDZ-a.

Izgledno je da će Narodna koalicija morati surađivati s Mostom, kako ćete Vi s obzirom na Vaše kritike?

Ja sa optimist i mislim da nam neće trebati nitko. Smatram da je koalicija desnog centra i Mosta obrukala državu i dovela je u tešku situaciju.

Što ako budu sklopili suradnju, kako ćete se Vi snaći u tome?

Ne bih sad postavljao takva pitanja. Nećemo pripremati ražanj, a zec je još u šumi. Trebamo pričekati 11. rujna i premoćnu pobjedu Narodne koalicije, 100%.

Gdje se Vi vidite u političkoj karijeri, želite li neko ministarsko mjesto?

Ne.. možda nešto u ministarstvu poljoprivrede. Ja sam magistar agronomskih znanosti, pet mandata sam dobio izbore u Metkoviću, u županiji skoro dva puta.

Koju bi poziciju željeli u ministarstvu poljoprivrede?

Bio bih pomoćnik tamo.

Jeste li razgovarali s kim o tome?

Nisam ni s kim, trebamo pričekati rezultate. Ja mogu obećati da ću u 10. Izbornoj jedinici napraviti maksimum, naročito u Neretvi. Treba riješiti pitanje zemlje u Neretvi, moramo riješiti nešto kad su u pitanju mandarine, zaštiti mandarine jer je ona jedini 100% hrvatski izvozni proizvod.

Je li HSS najbolje prošao? Je li se Milanović žrtvovao da bi Vas doveo?

HSS je jedna stara stranka koja ima svoje mjesto u vremenu i prostoru. I na prošlim izborima imali smo dosta preferencijalnih glasova. Ovaj put ćemo ih imati puno više, imat ćemo jače igrače. Ponuda SDP-a bila je jako dobra, korektna, ljudska, prijateljska. Nije se mogla odbiti. S druge strane smo imali maglu od strane HDZ-a i tu je prevladao razum i većina Glavnog odbora je odlučila da ide u koaliciju.

Za godinu dana su lokalni izbor hoćete li se opet kandidirati za gradonačelnika?

Ili ja ili netko iz HSS-a ili koalicije s ljevice.

Pretrpjeli ste težak poraz.

Jesam, međutim, ljudi su bili zavedeni. Žalosno je da Metković stagnira, da je dolaskom Mosta dobio veću elementarnu nepogodu nego što je bila ona poplava.

Znači spremi ste?

Spreman sam se kandidirati i dobiti. Kao ono što Bandić kaže - ne možete dopustiti da vas zmija iz iste rupe ugrize dva puta. Građane Metkovića su jednom zaveli, ali više neće.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se