Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o Ini

Ivi Sanaderu prijeti zatvor ili milijunska kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer u utorak bi se trebao pojaviti pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Inu.

Kako saznajemo, Sanaderu poziv za 14. rujna još uvijek nije uručen. Povjerenstvo je primilo povratnice za sve glavne aktere koji su pozvani na svjedočenje, osim za Sanadera. 'Poslali smo mu poziv za svjedočenje koje bi se trebalo održati u utorak, ali za sada nema povratne informacije da je primio poziv,' rekla je za Dnevnik.hr Dragica Zgrebec, predsjednica Istražnog povjerenstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader pred povjerenstvom Istraživanje Nove TV: Kosor i Vlada sigurni od Sanadera Slika nije dostupna Ozbiljno se priprema Svjedočenje Sanadera neće se izravno prenositi

>> Sanader će svjedočiti oko privatizacije Ine?

Zgrebec je dodala da će Sanaderu i dalje slati pozive. 'Povjerenstvo radi do 23. listopada i do tada ćemo slati pozive. Nakon toga je na redu sud,' rekla je. U slučaju da Sanader primi poziv, a ne pojavi se na sudu Povjerenstvo može dati prijavu, a članak 25. Zakona o istražnim povjerenstvima propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina ili novčanu kaznu od 50.000 do milijun kuna.

>> Sanadera i Polančeca pozvalo Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine

>> INA: U kompaniji manje od 50 stručnjaka iz MOL grupe

Podsjetimo, saborsko Istražno povjerenstvo istražuje okolnosti privatizacije naftne kompanije Ine te sve ugovore i dodatake ugovora između hrvatske Vlade i strateškog partnera MOL-a. Osim Sanadera, na svjedočenje su pozvani Slavko Linić, Ljubo JurčićDamir Polančec i bivši predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević te aktualni predsjednik Ine Zoltanu Aldottu.

Hoće li Ivo Sanader završiti u zatvoru?

  • Da, zbog slučaja privatizacije Ine
  • Da, ali zbog nekog drugog slučaja
  • Ivo Sanader neće nikada završiti u zatvoru

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene