456649
456649
456649
456649
456649

Vrdoljak o poreznoj reformi: Nema odgovora kako će Hrvatska izgledati za tri godine

  • , 10.11.2016., 14:18
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak da u prijedlogu poreznih izmjena nema odgovora na pitanje kako će Hrvatska izgledati za tri godine, odnosno hoće li biti uvozna ili izvozna zemlja, hoće li podržavati obrazovanje s poreznim olakšicama ili će razvoj, kao i prije nepunih 10 godina, temeljiti na rastu uvoza čekajući da nam ponovno dođe kriza.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

"Ovo nije reforma jer ona podrazumijeva promjene načina funkcioniranja države, a to ja ne vidim. Ovo je izmjena poreznih zakona, ovo se prebacuje s jedne stavku na drugu i sustav će i dalje funkcionirati na isti način kako je dosad funkcionirao'', rekao je Vrdoljak novinarima na okruglom stolu o ulozi Katoličke crkve u izgradnji demokratskog društva.

Vrdoljak smatra također kako je potpuno nepotrebno smanjivati PDV na isporuke struje kako bi se kompenzirao viši trošak za naknade za zelenu energiju. Ustvrdio je da naknadu za zelenu energiju ne treba povećati u onoj mjeri o kojoj je govorio Most.

"Pametnim vođenjem tržišta električne energije kroz puštanje u funkciju burze i dovršenjem zakonodavnog okvira električna energija neće poskupjeti, a kako ne znaju to napraviti onda traže model u smanjenju PDV-a koji je nepotreban gubitak u proračunu'', kazao je Vrdoljak, koji je bio potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva u vladi Zorana Milanovića.

Komentirajući novinarima to da je vezano uz tu priču on prozvan da je oštetio državni proračun zbog čega aktualna vlast ''krpa te rupe'' i pokušava pomoći građanima da ne dođe do poskupljenja, Vrdoljak je rekao da oni lažima to pokušavaju prikazati već dvije godine.

"Imate sve odgovore na njihove neistine i klevete na našim internetskim stranicama s obrazloženjima kad je tko dobio koji ugovor'', rekao je Vrdoljak. Kada se spomene izmjena zakona onda, kazao je Vrdoljak, kolege iz Mosta u nerazumijevanju energetske politike ne znaju što će reći nego svale krivicu na prethodnike. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se