458879
458879
458879
458879
458879

HNS i HSU uputili su u proceduru izmjene zakona o regionalnom razvoju

  • , 30.11.2016., 14:43
  • Autor:
  • komentara

Klub HNS-a i HSU-a, nezadovoljni poreznom reformom i time što njihovi prijedlozi nisu prihvaćeni, uputili su u proceduru izmjene zakona o regionalnom razvoju.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Predloženim izmjenama žele osigurati svakoj jedinici lokalne samouprave 1500 kuna po stanovniku, što bi bilo privremeno rješenje, kaže Ivan Vrdoljak, dok Vlada ne osigura bolje.

''Ne treba ga uopće shvaćati da je to novac u proračunu jedinica samouprave koji služi kao džeparac načelnicima, gradonačelnicima i županima nego služi za zaštitu standarda u vrtićima osnovnim školama, srednjim školama domovima zdravlja, u komunalnom opremanju'', rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se