450788
450788
450788
450788
450788

Dali ste donaciju za Vodotoranj 'studentima građevine'? Vjerojatno ste žrtva prevare

  • , 20.09.2016., 12:10
  • Autor:
  • komentara

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, sazvao je hitnu konferenciju za novinare kako bi upozorio na varalice koji od građana traže novac za obnovu Vukovarskog vodotornja.

 
 
 
 
Vukovarski vodotoranj - motiv za prijevaru (Video: Dnevnik Nove TV)
Vukovarski vodotoranj - motiv za prijevaru (Video: Dnevnik Nove TV)

Ukoliko ste nedavno dali donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja mlađahnim studentima građevinarstva, niste dobročinitelj već ste žrtva klasične prevare.

Upravo je zbog toga hitnu konferenciju za novinare sazvao Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, koji je upozorio da se sredstva za projekt „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ prikupljaju isključivo putem uplata na račun Grada Vukovara i pozivom na donatorski telefonski broj, a one koji na ovaj način varaju građane usporedio je s ratnim profiterima.

„To je jednako onome što se radilo za vrijeme rata kada se na žrtvi zarađivalo“, rekao je Penava na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Vukovaru, dodajući da seprojekt obnove Vukovarskog vodotornja od prvog dana provodi maksimalno transparentno "jer je prevažan da bi dozvolili da na njega padne i jedna trunka prljavštine".

Da se novac za projekt obnove Vukovarskog vodotornja prikuplja na ovaj način Penava je saznao u ponedjeljak prilikom službenog posjeta Makarskoj, nakon čega su i iz Vukovara, Slavonskog Broda i nekih drugih gradova stigle informacije da „studenti građevine“ po kućama prikupljaju sredstva. Prema dosad dostupnim informacijama prevareni građani najčešće su „donirali“ iznose od dvadesetak kuna, a u znak zahvale su od prevaranata dobivali kartice s likom Vukovarskog vodotornja.

Penava je rekao da su čitav slučaj prijavili policiji kojoj bi od velike pomoći mogao biti registarski broj automobila kojim su se odvezli studenti – humanitarci, a kojeg je zapisala jedna Vukovarka, također žrtva prevare.

Dosad je za projekt obnove vodotornja prikupljeno oko devet i pol milijuna kuna, a većinu sredstava čine upravo donacije običnih građana.

Penava je izvijestio i da je u Grad došla konačna verzija izvedbenog projekta te da će u narednih dvadesetak dana biti raspisan javni poziv potencijalnim izvođačima kada će se vidjeti i koja je konačna cijena projekta obnove Vodotornja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se