Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duguju 2 milijarde, Kosor nezadovoljna

Kosor nezadovoljna, INA kaže da cijene ovise o tržištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor sastala se s predstavnicima Ine i izrazila nezadovoljstvo njihovim postupkom. Ubuduće očekuje da je o svakom poskupljenju unaprijed obavijeste. Istodobno, autoprijevoznici najavljuju dizanje cijena, a građani su zabrinuti zbog mogućeg vala poskupljenja.

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima INE i izrazila nezadovoljstvo s jučerašnjim povećanjem cijene goriva, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću. Premijerka Kosor je na sastanku od predstavnika INE zatražila da prilikom određivanja cijene goriva informiraju Vladu te da pokažu veću socijalnu osjetljivost uvažavajući tržišne okolnosti. 'Na sastanku s predstavnicima INA-e dogovoreno je da će INA do kraja tjedna predložiti model kojim će se ostvariti zahtjev predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

>> Poskupljenje goriva istražuje i Vlada

Polančecove službe provjeravaju

I dok potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavljuje kako njegove stručne službe proučavaju je li poskupljenje goriva u skladu s Pravilnikom o utvrđivanju cijena naftnih derivata, iz Ine šalju šturo priopćenje da su cijene dignute u skladu s tim Pravilnikom. 'INA, kao i ostali distributeri na maloprodajnom tržištu u Hrvatskoj, korigira svoje cijene prema važećem Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata koji je izdalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Pravilnik sadrži formulu koja se bazira na prosječnoj cijeni derivata na mediteranskom tržištu u posljednja dva tjedna,' priopćili su nakon poskupljenja cijena goriva.

>> Poskupjelo gorivo: Cijene ponovno preko 8 kuna!

>> Ina državi duguje gotovo dvije milijarde kuna

Prvi digli cijene pa ih morali spustiti

Polančec tvrdi kako se ne treba bojati inflacije, a istodobno
Hrvatski cestovni prijevoznici najavljuju poskupljenja svojih usluga i predlažu bojkotiranje točenja goriva na Ininim crpkama. Građani zabrinuti zbog mogućeg vala poskupljenja.  INA je jedina u državi svoje cijene podigla već početkom mjeseca, ali su one hitnom intervencijom Vlade vraćene. Je li ovo poskupljenje posljedica nedavnog rasta cijena barela nafte ili Ininog lošeg financijskog stanja, odnosno duga državi od gotovo 2 milijarde kuna?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene