Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori Vlade, MOL-a i Ine

Ina državi duguje gotovo dvije milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina kasni s plaćanjem obveza na poreze i doprinose za ovu godinu te su se iste popele za nevjerojatnih 182 posto u odnosu na isti period prošle godine, s dosegnutih 1,98 milijardi kuna duga državi.

Ukupan dug Ine za obveze popeo se za dodatnih 10 posto u odnosu na prošlu godine te iznosi 16,1 milijardu kuna. Zbog te činjenice trojac MOL, Ina i Vlada pregovorima pokušavaju riješiti problem dugova te okončati izdvajanje plinskog biznisa, pišu mediji. U Ininom izvješću stoji kako su veće obveze uglavnom posljedica kašnjenja plaćanja tih obveza te stoji kako je je to i djelomična posljedica povećanih obveza izdvajanja za poreze i doprinose.

Pročitajte i ovo Zgrada Ine vlada pozdravlja odluku INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija Zgrada Ine Vlada ne otkriva detalje Pregovori oko Ine još traju, ali stajališta o cijeni - prilično su udaljena

Zasad se naziru dva rješenja, no niti jedno od njih još nije potvrđeno. Prvo od njih bio bi MOL-ovo posuđivanje novca Ini putem interkompanijskog kredita, a drugo bi bilo da Ina jednostavno dug prebije zaduživanjem na drugom mjestu - kod banaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene