Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokazni materijal

Milovanovićevo pismo bit će proslijeđeno hrvatskoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Republike Srpske dostavit će hrvatskoj policiji pismo i ostali dokazni materijal zaplijenjen u banjolučkoj redakciji 'Press RS' koja je objavila sadržaj pisma Željka Milovanovića osumnjičenog da je počinio atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića.

Načelnik Ureda ravnatelj policije Krunoslav Borovec izjavio je da je hrvatska policija imala dovoljno elemenata za podnošenje kaznene prijave protiv odbjeglog Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, te odbacio tvrdnje iz njegovog navodnog pisma da ga policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi skrila prave ubojice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Nakon priznanja policajca 'Naše službe krive su koliko i atentatori'

Banjalučki portal 'Press Online' objavio je danas pismo kojeg je navodno napisao bjegunac Milovanović, a u kojemu on opovrgava da je sudjelovao u ubojstvu Pukanića, tvrdi da za to nema dokaza te optužuje policiju da ga želi ubiti.

Borovec tvrdi da je hrvatska policija 'sasvim sigurno' imala dovoljno elemenata za osnovanu sumnju te je na temelju prikupljenih informacija i dokaza podnijela kaznenu prijavu protiv Milovanovića.

'Temeljem te prijave sud je raspisao međunarodnu tjeralicu i aktivnosti hrvatske policije, ali i policija BiH i Srbije, usmjerene su na njegovo pronalaženje, uhićenje i privođenje na sud, gdje će se utvrđivati težina pojednih dokaza koji ga terete', izjavio je Borovec.

>> 'Nisam kriv, policija mi podmeće dokaze'

Kazao je i da je upitna vjerodostojnost pisma u kojemu autor tvrdi da u vrijeme ubojstva nije bio u Zagrebu te da ne postoji nijedan materijalni dokaz koji ga može dovesti u vezu sa zločinom.

'Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naredbu ne da me uhite, nego da me ubiju ondje gdje me zateknu', kaže se, uz ostalo, u pismu. Borovec je to ocijenio 'notornom glupošću'.

Policija RS-a dostavlja Hrvatskoj dokazni materijal

'Oduzeti materijal bit će proslijeđen Specijalnom tužiteljstvu RS-a da se utvrdi vjerodostojnost pisma koje će najvjerojatnije biti dostavljeno na vještačenje Kriminalističko-tehničkom centru hrvatskog MUP-a', rekao je za medije u Banjoj Luci policijski inspektor u Specijalnome odjelu MUP-a RS-a Goga Davidović.

Milovanović je u spomenutu pismu istaknuo kako nema veze s ubojstvom Pukanića i Franjića te istaknuo da ga hrvatska policija želi likvidirati kako bi skrila prave ubojice.

Ministar unutarnjih poslova RS-a Stanislav Čađo potvrdio je kako policija RS-a provodi 'intenzivne aktivnosti' u potrazi za Milovanovićem te da u istrazi Pukanićeva ubojstva dobro surađuju sigurnosne agencije u regiji.



Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene