Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milovanovićevo otvoreno pismo

'Nisam kriv, policija mi podmeće dokaze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović, glavni osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića, poslao je redakciji Pressa pismo u kojem tvrdi da nije ubio vlasnika Nacionala te da ga hrvatska policija želi ubiti kako bi sakrila prave ubojice.

Milovanović optužuje hrvatsku policiju da je montirala hajku kako bi prikrila djelovanje hrvatske mafije, prenosi Press.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo Pukanić Milovanović ukrao e-mail adresu studentu Slika nije dostupna Hrvatska policija pripremala uhićenje osumnjičenika za ubojstvo Pukanića i Franjića

>> 'Milovanović se vjerojatno skriva u RS'

>> Milovanović sudjelovao u atentatu na Ivana Pavla II.?
 
>> Milovanović pobjegao deset minuta prije pretresa

Željko Milovanović u pismu piše kako je čini se, okrivljen i već osuđen za ubojstvo Pukanića i Franjića, na osnovi priče Roberta Matanića. Milovanović tvrdi da nema nikakve veze sa spomenutim ubojstvima te dodaje kako ne postoji ni jedan materijalni dokaz za to.  

'Ili je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih kaznenih djela, pa da ga se optuži i da je ubojica?', pita se Milovanović u pismu te dodaje kako on uopće ne liči na muškarca prikazanog na snimci nadzornih kamera. Protiv zagrebačke policije, Matanića i novinara Nacionala najavio je tužbu zbog razorenog života, maltretiranja njegove obitelji i gomile izrečenih laži. 

'Ako me ubiju prije toga, svi relevantni dokazi stići će do moga odvjetnika. Rezultat će biti isti', kaže Milovanović te dodaje da postoji bilo kakav dokaz protiv njega, već bi bio objavljen.

Tvrdi da je dobio informacije kako će policajci koji za njim tragaju  biti nagrađeni ukoliko ga na mjestu ubiju. Milovanović piše kako bi njegovo ubojstvo bilo najlakši način rješavanja ubojstva Ive Pukanića. Dodaje kako je u Hrvatskoj mišljenje da su svi Krajišnici ubojice i lopovi te se pita znači li to da Zagreb nema svoju mafiju, pa su Srbi ti koji ubijaju u Hrvatskoj.

Milovanović tvrdi da je Matanić izrekao gomilu laži kako bi sebi osigurao položaj svjedoka pokajnika, a da njega još jedino nije optužio za ubojstvo Kennedyja. Piše kako zagebačka policija pokušava nahuškati kriminalce da obave prljavi posao umjeto njih te dovodi njegovu obitelj u opasnost.

'Hrvatskom sudu bit će veliki problem opravdati hajku i dokazati bilo što od djela koja mi se stavljaju na teret, a novim čelnicima pravosuđa, policije i političarima Hrvatske pod hitno će biti potreban podoban krivac', piše Milovanović.

Tvrdi da je povezivanje njega i Legije van svake pameti, a da je na temelju pretresa njegove obteljske kuće u selu Majevac iznesena velika količina laži. Piše kako je pronađeno oružje zračni pištolj i kopija kaubojstvkog revolvera te putovnica kojoj je istekao rok trajanja. Spominje i značajan dokaz, odnosno crnu kacigu te objašnjava kako ona mjesecima nije iznesena van kuće što svjedoči i debel sloj prašine koja je na njoj pronađena, a što policija nije objavila. Objašnjava kako to uopće nije ista kaciga kao što je na glavi muškarac koji je postavio eksploziv,  što se dobro vidi ako se povećaju snimke. Tvrdi kako su pronađeni telefoni stari i pokvareni te da pripadaju njegovoj obitelji.

'Zar je moguće da ne postoji nimalo volje da se provjeri i potvrdi ova priča? Ili je ipak lakše objaviti rat i pri tome policiji reći kako se radi o opasnom i naoružanom kriminalcu i na taj način im sugerirati da mogu slobodno upotrijebiti oružje? Možda je to i poželjno. Koliko se neriješenih ubojstava meni mrtvom može pripisati?', pita se Milovanović te dobojskoj, banjalučkoj i srbijanskoj polciji poručuje da je voljan opravdati se. Tvrdi da se u vrijeme ubojstva nije nalazio u Zagrebu što se vrlo lako može provjeriti.

Milovanović tvrdi da se spreman podvrgnuti poligrafskoj ispitivanju vezano za ubojstva u Sarajevu za koja ga se optužuje, za ubojstva u Zagrebu te za šesterostruka ubojstva u Srbiji. 

Milovanović navodi kako je spreman na poligrafsko ispitivanje, no ne i na uhićenje, a pogotovo ne od strane hrvatske policije koja je ubojstvom Mataušeka pokazala kako postupa s vojnim veteranima Krajine.

'Gospodo iz srpske policije! Kada odlučite pošteno i nepristrano obavljati svoj posao i pronađete svjedoke koji će potvrditi moju nevinost, ja ću se rado vratiti da potvrdim sve svoje navode i sperem ljagu sa svog imena. U međuvremenu, spreman sam na suradnju putem interneta', tim je riječima Milovanović završio pismo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene