Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista ljekova HZZO-a

Velika vijest za pacijente s dijagnozom spinalne mišićne atrofije: Lijek će biti dostupan svima!

Dijete - 4
Dijete - 4 Foto: Dnevnik Nove TV
HZZO je izmijenio kriterije za primjenu lijeka risdiplama, koji će biti dostupan svim bolesnicima sa dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA).

HZZO je izvijestio je u ponedjeljak da je na listu uvršten lijek trientindiklorid za liječenje Wilsonove bolesti, a prema izmjenjenim kriterijima za primjenu lijeka risdiplama on će biti dostupan svim bolesnicima sa dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA).

Na listu su uvrštene i generičke paralele već postojećih lijekova, priopćili su nakon sjednice Upravnog vijeća.

Pročitajte i ovo Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove''

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a dodana su pomagala iz skupine proteze za noge (podskupina stopala), te pomagala endotrahealna kanila plastična s balonom i bez balona, ovlaživač zraka za inhalator kod traheotomiranih te ovlaživač zraka kod traheostome.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti od ožujka se mjenja vrijednost rada u skladu s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama kojom se usklađuju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama.

U bolničkoj zdravstvenoj zaštiti odlukom vijeća korigirat će se i vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP), dan bolničkog liječenja (DBL) i cijene DTP-a za programe preventivne zdravstvene zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene